MENU SLUIT
do 06.04.2017
Support Art Felixx

Lakshmi

Zelf omschrijft singer-songwriter LAKSHMI haar muziek als Dark Electronic Pop. De mix van poëtische teksten, donkere violen en heftige synths laten je denken aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Massive Attack en Warhaus. Maar ook voor een vrolijke poptrack, zij het met een randje, draait ze haar hand niet om.

LAKSHMI bracht op 24 maart 2017 haar langverwachte, naar haar zelf vernoemde debuutalbum uit. Voor dit album werkte ze samen met o.a. Rogier Wagenaar (Claudia de Breij, Alain Clark), Bart van Liemt (Bade, The Sheer), Will Knox (Dotan) en Thijs Lodewijk (Wende, LudoWic). Lodewijk fungeerde tevens als producer. Thema’s op het album zijn vervreemding en het op afstand observeren van de wereld: “Het idee dat alles in de wereld zich lijkt af te spelen als in een film, dat je niet participeert maar analyseert, alsof je achter glas zit. Of alsof je in je eentje in een hele drukke, vreemde stad bent en kijkt naar iedereen, terwijl je zelf volledig anoniem bent. Dat gevoel heb ik proberen vast te leggen in de muziek en teksten.”

In 2014 stond LAKSHMI in de finale van de Grote Prijs van Nederland terwijl het grote publiek kennis met de zangeres maakte door haar deelname aan het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. In 2016 stond ze al in de bovenzaal van Luxor Live, verschenen twee EP’s, werd ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en was diverse malen te gast bij De Wereld Draait Door, 3FM en NPO Radio 2

Art Felixx

Support-act Art Felixx maakt Amerikaans georiënteerde popsongs gedreven door catchy melodieën en sterke hooks . Een hoge dosis dansbare energie en charismatische performance creëren een dynamische en frisse show. In 2015 kreeg hij met zijn EP Square One een hoop aandacht bij 3FM, Xite en Giel Beelens Talentenjacht. Onlangs kwam zijn nieuwe EP Echoes uit.