MENU SLUIT
za 06.04.2019
Luxor Live in Huis Oostpool

Laura Gibson

Laura Gibson is een multi-instrumentalist en singer-songwriter uit een klein plaatsje in de buurt van Portland, Oregon. Haar album Empire Builder uit 2016 zorgde voor een doorbraak na lovende kritieken op diverse grote muziekmedia als Pitchfork en Uncut Magazine. Met haar onlangs, op City Slang uitgekomen, zesde album Goners is de herfst pas echt begonnen.

Laura Gibson

De muziek van Gibson is duidelijk geïnspireerd door traditionele folk maar schuwt het experiment niet. Goed geschreven, kwetsbare songs worden met een tegelijkertijd lieve en rauwe stem gezongen waarbij zij zichzelf begeleidt op gitaar. Gibson heeft onlangs haar master gehaald in ‘fiction writing’ en neemt je mee in haar fantasie waar liedjes als fabels voelen en zich ontvouwen met droomlogica.

Op het nieuwe album werd zij bijgestaan door producer John Askew en werkte ze onder meer samen met leden van Death Cab for Cutie, Neko Case, The Decemberists en de arrangeur van onder meer Father John Misty, Beirut, Arcade Fire en David Myrne. Leuk weetje: Laura Gibson had ongeveer negen jaar geleden de eer om als allereerste een inmiddels bijzonder populaire, NPR Tiny Desk concert op te nemen. Voor liefhebbers van artiesten als Sharon van Etten, Laura Marling en Julia Holter.

Robin Kester (support)

Support bij de show van Laura Gibson komt van Robin Kester. De Utrechtse singer-songwriter maakt dromerige, plezierig in het gehoor liggende gitaar muziek met een open karakter en wordt door sommigen nu al de belofte van 2019 genoemd.

Deze show is een zitconcert en is samenwerking tussen Luxor Live en Huis Oostpool en vindt plaats in Huis Oostpool.