MENU SLUIT
zo 15.04.2018
Siciliaanse (opera)zangeres, bekend van de Nederlandse symfonische metalband MaYaN

Laura Macrì

De uit Sicilië afkomstige sopraan Laura Macrì wordt al jaren gezien als een van de meest talentvolle opera zangeressen uit Italië. Op 20-jarige stond zij in haar eerste grote Opera ’Boheme’ en sindsdien tourt zij over de hele wereld, won een kast vol aan opera-prijzen en is zeer regelmatig met Andrea Bocelli op het podium terug te vinden.

Laura heeft altijd al de droom gehad om klassieke muziek te combineren met andere genres. In Nederland is zij bekend als leadzangeres van de sympfonische metalband MaYaN en is er een grote connectie met de band Epica.

In 2017 kwam haar eerste soloalbum getiteld ‘Terra’ uit, waarop klassieke muziek en popmuziek samenkomen. Sacha Paeth (Avantasia) en Joost van den Broek (Ellen ten Damme, Kovacs) waren verantwoordelijk voor de productie. Laura schreef samen met partner Mark Jansen (Epica/Mayan) de muziek voor dit debuutalbum.

Laura over Terra:
“Eindelijk kon ik mijn hele hart en ziel in de teksten leggen. Kan ik mijn stem op een manier gebruiken die mijn persoonlijkheid weergeeft. De teksten zijn geïnspireerd op mijn persoonlijke ervaringen; over vriendschap, verdriet en filosofische thema’s.”

In samenwerking met Willemeen.