MENU SLUIT
vr 19.04.2019
Support: The Tightropes

Laurence Jones

De jonge Britse bluesrock gitarist en singer-songwriter Laurence Jones geldt als één van de grootste talenten in het genre en staat bekend om zijn furieuze gitaarspel. Met zijn meest recente album ‘The Truth’ gaat hij meer de kant op van de cross-over blues en wil hij zijn blues toegankelijk maken voor de massa, zoals zijn helden John Mayer, Eric Clapton en Jimi Hendrix dit al eerder deden.

Laurence Jones

Op zijn zeventiende begon Laurence zijn eigen bluesband. Hij won drie jaar op een rij de ‘Young Artist Of The Year’ award op de British Blues Awards. Hij bracht vijf albums uit en toerde over de hele wereld in de voorprogramma’s van onder andere Status Quo, Gary Clark Jr, Kenny Wayne Shepherd, James Bay, Van Morrison, Buddy Guy, Robert Cray, Joe Bonamassa, en Eric Burdon. In Nederland speelde hij onder andere op het North Sea Jazz Festival en eind 2016 al een keer in een volle bovenzaal van Luxor Live.

The Tightropes (support)

Het Groningse blues trio The Tightropes speelt een door blues voortgestuwde funky stijl die vergelijkbaar is met die van The Jimi Hendrix Experience, Cream en vergelijkbare power trio’s uit die tijd, maar dan met een flinke dosis funk, a la Sly & The Family Stone of The Meters.