MENU SLUIT
vr 20.11.2015
Album presentatie

Leeways

Vijf karakters, vijf meningen. Het lijkt een recept voor een ramp, maar in geval van Leeways is het gevolg een kolkende mix van zonnige muziek en harde levenslessen. Noem het reggae met ballen, noem het uitbuikrock, noem het waarheidsfunk. Leeways richt zich op je heupen en je hersenen.

De achtergronden van de vijf bandleden van Leeways lopen uiteen: gitarist Andrej en drummer Amir hebben Russisch-joodse en Israëlische wortels, zanger rapper Benjamin T en bassist Timothy Riley komen van de Antillen terwijl het grote Keltische kruis op de onderarm van zanger Siggy verraadt waar de reus met dreads zijn zachte blauwgroene ogen vandaan heeft: uit Frankrijk. Hij is Surinaams-Bretons, zeg maar: zwoel en ruig. Siggy is zowat de vleesgeworden definitie van Leeways.

Het debuutalbum van Leeways dobbert op de dikke baslijnen van Timothy, zweeft op het expressieve gitaarspel van Andrej en trilt op de ritmes van Amir. Er zijn folkmetalbreaks (End of the week), er is p-funk (Diamonds), er is jakkerende ska (King of the Jungle), er zijn gastmuzikanten op orgel en koper.

‘We accepteren geen nee’, is volgens gitarist Andrej het motto van Leeways: iedere zaal, elke wei, of er nu tienduizend man voor hun neus staan of tien, of het nu een veld vol metalheads is, een strandtent met skatepunks, de finale van de Grote Prijs van Nederland (die Leeways in 2014 won) of de reggaewei van de Zwarte Cross is: niemand kan Leeways weerstaan.

Jack Daniel’s en Luxor Live dopen deze vrijdag tot Jack Friday!

Het favoriete whiskey-merk van menig muzikant, brengt een oude traditie naar het Nederlandse uitgaanscircuit. Jack Daniel beloonde zijn medewerkers iedere laatste vrijdag van de maand met een  fles Jack Daniel’s No.7. Een aantal keer per jaar selecteren Luxor Live en Jack Daniel’s een concert van een artiest waarmee de traditie om mensen te belonen op vrijdag, na een week hard werken wordt voortgezet. Korting op je Jack & cola. Meer info vind je HIER.