MENU SLUIT
zo 13.11.2022
Nijmeegse r&b-singer-songwriter

Linde Schöne

De Nijmeegse Linde Schöne komt terug naar Luxor Live met nieuwe muziek! Er ligt een hoop nieuw werk op de plank voor de wereld om te horen, waarvan de single Zet Het Stop (ft Elieve) het eerste wapenfeit is!

Linde Schöne

Linde Schöne werd in 2014 als eerste vrouw getekend bij het hiphop-label Noah’s Ark en brak in 2016 vanuit het niets door met haar debuut Liefde Van De Vloer. Ze speelde op alle festivals zoals Noorderslag, Paaspop en Lowlands, had vele mediaoptredens en bracht opvolger Linde Van Nimma uit. Hierna werd het stil rondom de zangeres, tot ze in 2020 terugkwam met haar emotionele en persoonlijke album Nog Heel Even, dat wederom met lovende kritieken werd ontvangen. Op de achtergrond werkte ze ondertussen aan een tweede carrière als songwriter voor andere artiesten, waarbij ze nummers schreef voor onder andere Maan, Trijntje Oosterhuis en Glennis Grace. Kort na de release van het album Nog Heel Even besloten Linde en Noah’s Ark om uit elkaar te gaan. Inmiddels heeft ze haar nieuwe plek gevonden in de stal van PIAS.

Jeroen Antoine (support)

De Nijmeegse vocalist Jeroen Antoine maakt een zoete mengelmoes van hiphop, soul en pop en schrijft poëtische teksten in zijn moerstaal: iedere deur in zijn gedachtegang gooit hij wagenwijd open. Antoine’s flows zijn old school, maar zijn warme arrangementen getuigen van een frisse blik op zijn genre en de toekomst. Aan zijn debuutalbum ‘Groter Dan’ dat eind 2022 zal worden uitgebracht werkten meer dan 30 producers , zangers, schrijvers mee. Zo hielp Linde Schöne hem met het schrijven van teksten die hem dicht bij het hart liggen.