MENU SLUIT
do 26.10.2023
Support: Jan Bas

Livin’ Blues

Livin’ Blues, onder leiding van frontman Nicko Christiansen, werd al in 1967 opgericht. Samen met Cuby + Blizzards wordt de band tot de absolute top van de Nederlandse blues scene gerekend, met aanzien over de hele wereld. Live brengt de band Livin’ Blues-klassiekers en hedendaagse funky blues- en bluesrock-nummers ten gehore.

Livin’ Blues

Livin’ Blues begon met onder andere Cesar Zuiderwijk (drummer Golden Earring) in de gelederen en bracht in 1969 het direct succesvolle debuutalbum Hell’s Session uit. Opnames met producers als Jaap Eggermont en Mike Vernon (Fleetwood Mac, John Mayall) resulteerden in vele hits als ‘Wang Dang Doodle’, ‘LB Boogie’ en ‘Black Liza’. De band kende meerdere bezettingswisselingen, pauzes en een opsplitsing in de bands Oberg en Livin’ Blues Xperience/ Livin’ Blues 22. Eind 2022 presenteerde de band een nieuw album getiteld Back on Track!

Jan Bas (support)

Jan Bas, songwriter, gitarist én rock & roll romanticus. Misschien is hij wel één van de best bewaarde geheimen in de Belgische pop- en rock scene. Zijn liefde voor soul, roots en heartland-Americana vormen de fundering van Jan’s eigen, unieke sound geheel in de lijn van Richard Hawley, Leon Bridges & jonge Bruce Springsteen.’