MENU SLUIT
za 03.11.2018
Refuge tour

Luka Bloom

De Ierse singer-songwriter Barry Moore, beter bekend als Luka Bloom, komt naar Luxor Live. De 62-jarige Ier heeft veel mooie herinneringen aan Nederland en heeft het dan over de eerste keer dat een gevuld Tivoli Vredenburg ‘Fertile Rock’ uit volle borst meezong, hij in 1999 per fiets het Pinkpop podium op kwam en de keer dat hij ‘I Need Love’ zong met Michael Franti op Crossing Borders Festival. Vandaag de dag verkiest de Ier de meer intieme shows voor de grote rock festivals.

Gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn unieke stem steekt Bloom elk publiek in zijn achterzak. De combinatie van een intrigerend gitaargeluid (soms klinkt het alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium staat) en de interessante songkeuze (boeiend eigen werk, maar ook veel zorgvuldig uitgekozen covers) staat al meer dan twintig jaar garant voor grootse concertavonden. Zijn kracht en charme zit hem in de manier waarop hij zijn publiek kan verbinden met alle blootgelegde emoties in zijn muziek.

Luka Bloom komt ter gelegenheid van zijn nieuwe plaat Refuge naar Luxor Live. Hij zal echter zowel nieuw als oud werk spelen. “When I come to Holland to sing my songs, the first word on my lips is gezellig”, aldus Bloom.