MENU SLUIT
do 18.10.2018
Support: André van den Boogaart

Luke Winslow-King

De uit New Orleans afkomstige alleskunner Luke Winslow-King maakt een eclectische mix van Mississippi delta blues, folk, jazz, roots en rock ’n roll. Door hedendaagse ideeën te combineren met muziekstijlen uit vergane tijden creëert hij een swingend geluid dat zowel authentiek als fris en vooral uniek is. Zijn doorleefde stem en kenmerkende slidegitaarspel zorgden ervoor dat hij eerder het podium mocht delen met onder andere Jack White, Pokey LaFarge, Dr. John en Taj Mahal.

Zijn nieuwe album Blue Mesa is nét uit. Nog meer dan op zijn eerdere werk druipt de invloed van zijn woonplaats en ‘melting pot’ New Orleans van de liedjes af. In Luxor Live kan je de persoonlijke en toch toegankelijke liedjes voor het eerst horen.

Voor de liefhebbers van Pokey LaFarge, Ry Cooder, Meschiya lake, Gary Clark Jr.

André van den Boogaart

Het voorprogramma bij de show van Luke Winslow-King komt van André van den Boogaart. Live of op zijn onlangs verschenen album ‘Op de Terugweg van Nergens’ krijg je ondanks dat deze Tilburger in zijn moerstaal zingt, het gevoel in New Orleans te zijn. Ongerepte country, drassige blues zonder quasi-poëtisch geneuzel, maar met ruw houten teksten uit het leven gekerfd.

Deze show is seated.