MENU SLUIT
za 12.05.2018
Theater, dans, eten, drinken en muziek!

Luxor Live @ HOOGTE80

Op 10, 11, 12 en 13 mei vindt alweer de 10de editie van het Hoogte80 Festival plaats in de Arnhemse wijk Geitenkamp. In stadspark Hoogte80 kunnen bezoekers vier dagen lang genieten van theater, muziek, literatuur, eten en drinken in de buitenlucht. Luxor Live heeft ook dit jaar het muziekprogramma verzorgd in de loungetent. De programmering is lekker divers met stijlen die uiteenlopen van punk tot hiphop en van reggae tot gipsy klezmer. We combineren lokale met (inter)nationaal bekendere acts. Het muziekprogramma op deze dag vind je hier onder!

De Materie (15.40 – 16.20)

Passie, een beetje punk, een dosis krautrock en prachtige Nederlandstalige teksten die ergens over gaan. Dat is waar deze vijfkoppige band met wortels in Arnhem voor staat. De Materie maakt melodieuze nummers met driestemmige zang en een bij vlagen gierende dialoog tussen jaren zeventig-synths en de leadgitaar.

Plattentektonik (17.00 -17.45)

Theatrale Duitstalige songs met een verhalend karakter. Plattentektonik vertelt over tektonische processen, donkere rivieren, het onzichtbare, wat zich openbaart onder de oppervlakte. De muziek van het viertal roept beelden en verlangens op, met spoken word of zang, van ver weg of heel dichtbij, nu eens fragiel en dan weer stevig.

Foxlane (18.50 – 19.30)

Deze indieband uit Nijmegen begon nadat Norman een flinke trap gaf in Joris’ gezicht. Samen met hazey-gitarist Chris en zanger Guus maken ze muziek die doet denken aan bands als Foals en The Growlers: ingetogen op de plaat, live explosief. Hun single ‘Birmingham’ is intussen meer dan 350.000 keer gestreamd.

Supermoon (20.15 – 21.00)

Funk van Supermoon bestaat uit een dikke groove, meerstemmige vocalen en strakke riffs. De vijf bandleden laten zich inspireren door Bands als Crosby, Stills & Nash, Steely Dan, Blowbeat en The Meters, waaruit dansbare funky popsongs voortvloeien.

Komodo (22.00 – 23.00)

Weelderige meerstemmigheid, niet-westerse ritmes en onverwachte instrumenten. Komodo verweeft in hun psychedelische rock-‘n-roll stijlen van over de hele wereld, zoals woestijnblues, surfrock, 60’s pop, hiphop, rumba en Indiase raga. Gruizig en een beetje vreemd, maar ook catchy en uiterst dansbaar.

Dj’s the PoP SnoB Sound System

The PoP SnoB Soundsystem draait sixties garagepunk, rockabilly, surf, r&b, punkrock en exotica. Van floorfillers tot riot-starters!