MENU SLUIT
zo 13.05.2018
Theater, dans, eten, drinken en muziek!

Luxor Live @ HOOGTE80

Op 10, 11, 12 en 13 mei vindt alweer de 10de editie van het Hoogte80 Festival plaats in de Arnhemse wijk Geitenkamp. In stadspark Hoogte80 kunnen bezoekers vier dagen lang genieten van theater, muziek, literatuur, eten en drinken in de buitenlucht. Luxor Live heeft ook dit jaar het muziekprogramma verzorgd in de loungetent. De programmering is lekker divers met stijlen die uiteenlopen van punk tot hiphop en van reggae tot gipsy klezmer. We combineren lokale met (inter)nationaal bekendere acts. Het muziekprogramma op deze dag vind je hier onder!

Sólin (15.00 – 15.40)

Experimentele en melodieuze pop uit Utrecht. Geïnspireerd door Scandinavische muziek worden dromerige, pure melodiën gecombineerd met gelaagde ritmiek en weidse, uitgebreide soundscapes. Sólin staat garant voor popmuziek met complexiteit, improvisatie voortvloeiend uit intelligente arrangementen en een eerlijke, expressieve performance die een diepere laag aanboort.

The Bennies (16.15 – 16.45)

Afkomstig uit de Australische punk undergroundscene en bekend om hun luidruchtige liveshows. The Bennies speelt een mengelmoes van ska, punk en psychedelische rock. Hun nummers gaan over drank, drugs en feesten. De naam van hun eerste album uit 2011 says it all: ‘Party! Party! Party!’

Dino Kids (17.30 – 18.10)

Het recept: gooi het geluid van surf, de intentie van psychedelica en de sfeer van oude westerns in de magnetron. Stand: kernoorlog. De smeulende bende die overblijft, is de verwarrende ervaring genaamd Dinp Kids. Deze instrumentale band kenmerkt zich door diepe grooves en eigenzinnige gitaren, omlijst door galm en fuzz.

Massi (19.00 – 19.45)

Het podium is de enige plek waar hij zich thuis voelt. ‘Een hiphop-head in hart en ziel’, noemt Massi zichzelf. Toch waren het bands als Linkin Park, Nirvana en Korn die zijn liefde voor scheurende gitaren aanwakkerden. Deze invloeden komen op een gewaagde manier terug in zijn muziek.

Trikosis (20.30 – 21.30)

Deze band beschrijft zijn muziek als internationale ‘crazy-idiot-anarcho-folk’. Traditionele Oost-Europese muziek in arrangementen met een Triko-sausje, afgewisseld met eigen songs in gipsy-klezmerstijl. Zoals de bandnaam al doet vermoeden – verwijzend naar het trikosis-effect – levert dat zowel bij de bandleden als het publiek een onbedwingbare behoefte om te dansen op.

Kroese DJ Collectief

Ook op zondag worden er platen gedraaid! Tussen de optredens door houdt het dj-collectief van de welbekende platenzaak Kroese de sfeer levendig.