MENU SLUIT
do 10.05.2018
Theater, dans, eten, drinken en muziek!

Luxor Live @ HOOGTE80

Op 10, 11, 12 en 13 mei vindt alweer de 10de editie van het Hoogte80 Festival plaats in de Arnhemse wijk Geitenkamp. In stadspark Hoogte80 kunnen bezoekers vier dagen lang genieten van theater, muziek, literatuur, eten en drinken in de buitenlucht. Luxor Live heeft ook dit jaar het muziekprogramma verzorgd in de loungetent. De programmering is lekker divers met stijlen die uiteenlopen van punk tot hiphop en van reggae tot gipsy klezmer. We combineren lokale met (inter)nationaal bekendere acts. Het muziekprogramma op deze dag vind je hier onder!

De Baron (15.40 – 16.20)

Als een storm in de Sahara, een dijkdoorbraak in Zeeland of een afbrokkelende muur in Israël. De Baron is wereldrock met gierend koper, blaffende drums en vlijmscherpe taal. Volgens 3voor12 ‘vol verlangen naar betere tijden en oorden, stiekeme geliefden, bier, maar vooral veel vrijheid’.

Vojta Violinist (17.00 – 17.45)

De Tsjechische multi-instrumentalist Vojta trekt rond met zijn busje en doet Hoogte80 aan. Zijn muziek laat zich omschrijven als een psychedelische fusie van Keltische, klassieke en tribal sounds. Met zijn viool, didgeridoo, bouzouki, bansuri-fluit en percussie die hij live loopt, neemt deze onemanband je mee op een bijzondere reis.

Shht (18.50 – 19.30)

Space rock voor de generatie van nu, gebracht door een vijfkoppige noiseband. De bandleden omschrijven zichzelf als ‘five wired men from the sonic spaceship’. Eclectische invloeden, uiteenlopend van The Beatles tot Kanye West, smeden ze samen tot een eigenzinnig geluid. Live staat Shht garant voor strakke grooves en baldadig gebeuk.

Pip Blom (20.15 -21.00)

Pip Blom begon als singer-songwriter vanuit haar kamer in Amsterdam. Inmiddels is ze frontvrouw van een vierkoppige band. Met haar lofi-pop tourde ze door Europa en speelde ze onder andere op Into The Great Wide Open, Noorderzon Festival, Eurosonic Noorderslag en Grasnapolsky Festival.

Waltzburg (22.00 – 23.00)

Eigenzinnige upbeat indie, geschreven door een pessimistische slaapkamerproducer en tot leven gebracht met zijn beste vrienden. De songs zijn catchy, onvervalst en recht uit het hart en doen denken aan bands als Vampire Weekend, Real Estate en Modest Mouse. Na het uitbrengen van hun eerste single ‘Ghost’ speelde Waltzburg meteen op Noorderslag.

Clojo & Ray Naey

Tussen de optredens door draaien dj’s Clojo & Ray Naey de lekkerste plaatjes, zodat jij niet stil hoeft te zitten en helemaal uit je plaat kunt gaan. Dansen maar op hun Indie-de-pindie-set!