MENU SLUIT
zo 04.10.2015

Mac’s Rhythm & Rock Matinee

Arnhems bekendste drummer, Alan Macfarlane, komt terug naar Luxor Live. Een middagprogramma met Bad Boys Rumble, Mac’s Rhythm and Blues Band en dj Jon.

Bad Boys Rumble

Een Old School Rock and Roll band in de beste jaren ’50 traditie, toen de pendule van grootmoeder dat swingende ritme niet meer bij kon benen.

Alles komt voorbij uit de tijd van nozems en meisjes in petticoats, die, tot afgrijzen van hun ouders, altijd maar wie die herrie en oerwoudmuziek draaiden. De mannen van Bad Boys Rumble (de naam zegt ’t al) zorgen voor een stortvloed aan nostalgische klanken en bijpassende show zoals destijds gebracht door de helden van toen: Elvis Presley, Bill Haley, Little Richard, Fats Domino, Chuck Berry, Eddie Cochran en veel meer. Was Arnhem in de jaren ’70 al de Rock and Roll stad van Nederland door Long Tall Ernie & The Shakers. Bad Boys Rumble, als voorwaardige opvolgers, bewijzen dat die muziek tijdloos en niet stuk te krijgen is. Dus, het haar op zolder voor de dames en de heren een potje met vet in het haar en swingen maar!

Mac’s Rhythm and Blues Band

Voor zijn, vorig jaar bij ons gehouden en succesvolle, 50-jarig jubileum als drummer, formeerde Alan Macfarlane een band met  jonge honden en oude rakkers om een ode te brengen aan de band waar hij in 1964 mee begonnen was: The Moans.

Dat sloeg aan, dus besloot hij met dezelfde bezetting door de te gaan op de ingeslagen weg: de Engelse rhythm and blues uit de periode 1960-1966, aangevuld met wat repertoire uit de jaren ’50, toen dit genre hoogtij vierde in Amerika. Wat deze band zo bijzonder maakt is niet alleen de muziek, die niet of nauwelijks nog gespeeld wordt, maar ook het leeftijdsverschil onderling, maar liefst veertig jaar. De jonge honden moesten nog geboren worden, terwijl de oude rakkers toen de jonge honden waren. Alan, die met ruim dertig bands op zijn naam, een behoorlijk productieve staat van dienst heeft, is er nu in geslaagd om jong en oud tot één geheel te smeden en dan telt leeftijd niet meer, het is alleen te zien!

Op hun repertoire lijst staan onder andere: Georgie Fame, Graham Bond, John Mayall, The Animals, Ray Charles, The Rolling Stones en James Brown. Ook zij swingen de pan uit, zoals we dat vroeger noemden. Mac is een realist en zegt daarom: “Kom nu luisteren, want ik kan niemand garanderen hoelang mijn toekomst nog is.”