MENU SLUIT
do 10.03.2016
World-punk!

Mala Vita

Mala Vita is terug met een vierde album getiteld ‘So Far So Good’. Een bijzonder album vol krachtige songs die niet alleen doordrenkt zijn van de warmbloedige verhouding tussen rock en Zuid- en Oost-Europese folk maar ook hun wortels vinden in de Amerikaans- Mexicaanse woestijn.

So Far So Good is opgenomen met Mario Caldato Jr, de vaste producer van de Beastie Boys. Naast legendarische albums als ‘Check Your Head’, ‘Ill Communication’ en ‘Hello Nasty’ is deze Braziliaans-Amerikaanse producer ook verantwoordelijk voor de sound van onder andere Beck en Jack Johnson. Met deze samenwerking ging een grote wens van de band in vervulling. Samen met Urban Dance Squad-drummer Michel Schoots heeft de band gewerkt aan de preproductie en de eerste demo’s. Na het horen van deze demo’s was Caldato direct enthousiast over een samenwerking met de band die hij zelf omschreef als “het Zuid-Europese antwoord op The Clash”. Mario Caldato Jr heeft ook alle tracks op So Far So Good gemixt in zijn studio in Los Angeles, waardoor het geheel de warme en organische sound heeft die zo kenmerkend is voor zijn werk.

Er is een uitdrukking waar zowel hoop als cynisme in doorklinkt en het motto vormt van iedereen die leeft van dag tot dag: So Far So Good.