MENU SLUIT
do 14.01.2016

Matt Dusk

De Canadese jazz-zanger Matt Dusk behoort samen met zijn vriend en collega Michael Bublé tot de top van de hedendaagse vocale jazz.

Hij komt uit de school van Sinatra en werd sterk geïnspireerd door zijn jazzheld Chet Baker, maar creëerde op die basis zijn eigen stem. ‘Loom loungen op de bank met een fine lady en een goed glas wijn’. Dat was het gevoel dat Matt Dusk kreeg bij de muziek van Chet Baker en dat is ook het gevoel dat hij op zijn publiek wil overbrengen.

Matt Dusk evenaart Sinatra met zijn warme stem en zijn charisma en daarmee heeft hij bij jazzliefhebbers over de hele wereld groot aanzien verworven. Hij stond op de planken in Las Vegas en ook in Nederland is hij geen onbekende. Matt Dusk trakteert zijn publiek op jazz-klassiekers als ‘My way’, ‘My Funny Valentine’ en ‘I’ve got you under my skin’, maar ook op eigen composities, die blijk geven van zijn eigen stijl en grote veelzijdigheid. Zijn debuut-CD ‘Two shots’ was in 2004 direct goed voor goud en zijn song ‘All about me’ sierde maanden lang de hitlijsten.