MENU SLUIT
vr 20.05.2022
Support: Etan Huijs

Matthews Baartmans Conspiracy

Singer-songwriter Iain Matthews en singer-songwriter/producer BJ Baartmans leerden elkaar kennen in 2003, kort nadat eerstgenoemde zich gevestigd had in Nederland. Het zorgde voor de heroprichting (in 2005) van Matthews Southern Comfort. Met deze groep had Matthews een wereldhit met het nummer Woodstock in 1970!

Matthews Baartmans Conspiracy

Matthews werkte met o.a. Fairport Convention, Plainsong en Matthews Southern Comfort. Baartmans werkte met een lange rij Nederlandse en internationale acts waaronder JW Roy, Jack Poels en Frans Pollux. Als duo spelen Matthews en Baartmans regelmatig optredens en allerhande coproducties in de studio. Onder de naam The Matthews Baartmans Conspiracy brachten zij dit jaar (2021) het album Distant Chatter uit. De verzameling nieuwe liedjes wordt omschreven als americana met een avontuurlijk, kleurrijk en soms prettig gruizig randje. Opvallende melodische wendingen, scherpe koortjes en zich speels in het oor wurmende gitaarlijntjes. Live gaan zij op pad met het nieuwe repertoire en een fijne selectie uit Matthews rijke muziekverleden!

Etan Huijs (support)

Singer-songwriter Etan Huijs schrijft intrigerende, subtiele songs, recht uit het hart en op het snijvlak van folk en country. Melancholie ligt altijd op de loer en de schoonheid van de melodie drijft overal boven. Na zijn bejubelde album The Monochrome Veil uit 2021 boetseerde Huijs een akoestische opvolger die uitkomt in 2022 en excelleert in oorstrelende melodie├źn, strijkers en koortjes: de EP Dreams in Multicolor.