MENU SLUIT
vr 14.12.2018
Befaamde folkband bekend van de wereldhit Woodstock

Matthews Southern Comfort

In 1969 zette Iain Matthews de band Matthews Southern Comfort op nadat hij als mede-oprichter en als zanger/gitarist furore had gemaakt bij Fairport Convention. In 1970 scoorde hij met zijn nieuwe band gelijk een wereldhit met het door Joni Mitchell geschreven nummer Woodstock. MSC bracht in hetzelfde jaar drie sterke albums uit maar was een kort leven beschoren en werd al in 1972 opgeheven.

Matthews richtte zich vervolgens op een solo-carrière en bleef eveneens actief bij de band Plainsong. Rond de eeuwwisseling verhuisde hij naar Nederland en blies Matthews Southern Comfort, in een Brits-Nederlandse samenstelling, nieuw leven in. Simpelweg omdat hij het gevoel had dat hij met terugwerkende kracht de puntjes op de i wilde zetten.

Samen met de Nederlandse singer-songwriters BJ Baartmans, Bart de Win en Eric Devries vertegenwoordigt Matthews zowel het heden als het verleden. Op een nieuw album getiteld ‘Like A Radio’ hoor je lekker in het gehoor liggende folky en country-achtige popsongs die naadloos aansluiten bij het klassieke repertoire van de band.

Etan Huijs

Singer-songwriter Etan Huijs verzorgt deze avond het voorprogramma. Etan Huijs schrijft intrigerende, subtiele songs, recht uit het hart en op het snijvlak van folk en country. Zijn album The Battle Of Everything uit 2016 leverde hem maar liefst 128 optredens en veel airplay op Radio 2 op. Deze zomer verschijnt zijn nieuwe album The Secret Us.