MENU SLUIT
do 15.03.2018
Afro-Caribische disco

The Mauskovic Dance Band

De Mauskovic Dance Band is het geesteskind van de in Amsterdam gevestigde producent en multi-instrumentalist Nicola Mauskovic. De Mauskovic Dance Band combineert elementen van cumbia, afro-Caribische ritmes, en psychedelica om een unieke hypnotiserende groove te creëren.

Na jarenlang getoerd te hebben als drummer bij verschillende projecten (waaronder Jacco Gardner en de Zambiaanse legendes WITCH), begon Nicola te experimenteren in de studio wat leidde tot een aantal 7″ singles, uitgebracht onder de naam Mauskovic Dance Band op Geneva’s Bongo Joe Records. Samen met Donnie Mauskovic (zang, toetsen, effecten), Em Nix Mauskovic (gitaar, synthesizer, percussie) en Mano Mauskovic (bas) maakte ze snel de sprong naar de live-scène. Een muziekcassette met oefenopnames van de band bereikte de legendarische, undergound Cumbia-producer Juan Hundred, die onmiddellijk zijn huis op de Cariben verliet om zich als drummer bij de band te voegen.

Na een uitgebreide tour, kriskras door het Europese continent, werkt de Mauskovic Dance Band aan hun eerste EP, die ergens in 2018 uit zal komen.