MENU SLUIT
za 25.05.2019
Support: Visions of Atlantis

MaYaN

MaYaN is de symfonische deathmetalband van gitarist/ zanger Mark Jansen, die ook de oprichter is van Nederlandse bands After Forever en Epica is. De als studioproject begonnen band is uitgegroeid tot een ware supergroep in het genre; de leden van MaYaN speelden in bands als Epica, Delain, Nightwish, Skullsuit, Stream of Passion, After Forever, Orphanage, Celestial Season, ReVamp, Firewind en Symmetry.

MaYaN

Eind 2018 kwam het derde album getiteld Dhyana uit, waarmee ze de toch al indrukwekkende eerdere albums mee wisten te overtreffen! Voor dit afwisselende album werd het City Of Prague Philharmonic Orchestra ingeschakeld, een wereldwijd bekend orkest dat filmmuziek opnam voor diverse grote films maar ook eerder samenwerkte met bands als Dimmu Borgir. Ook voor de liveshows werd de bandbezetting verder versterkt. MaYaN is verrassend, gevarieerd, energiek, melodieus, complex en bombastisch tegelijk!

In Luxor Live speelt de band een volledige Mayan set én een set met klassiekers uit hun verleden (After Forever, Orphanage, Epica, Stream of Passion en wat verassingen)!

– Grunts: Mark Jansen – George Oosthoek
– Clean male vocals: Adam Denlinger
– Clean female vocals: Laura Macrì – Marcela Bovio
– Keyboards: Jack Driessen
– Guitars: Frank Schiphorst – Merel Bechtold / Arjan Rijnen (backup)
– Bass: Roel Käller
– Drums: Ariën van Weesenbeek

Visons of Atlantis (support)

Het Oostenrijkse Visions of Atlantis verzorgt deze avond het voorprogramma! Met een unieke mix van symfonische composities en power-metal neemt de band je mee naar een vergeten wereld van mythes en legendes. In de metal-scene staat deze band bekend om hun sfeervolle liveshows en de verbluffende vocale kwaliteiten van de leadzanger en zangeres; zoals ook te horen is op het onlangs uitgekomen live-album.