MENU SLUIT
za 15.06.2019
Support: Munky

Meat Puppets

Meat Puppets werd wereldwijd bekend nadat Kurt Cobain ze uitnodigde om mee te spelen op de MTV Unplugged-cd van Nirvana, waarop drie nummers van deze band zijn te horen: “Plateau”, “Oh me” en “Lake of fire”. Het 18de album van de uit Phoenix, Arizona afkomstige Meat Puppets heet Dusty Notes en is zojuist verschenen!

Nirvana

Meat Puppets was één van de belangrijkste invloeden op de muziek van Kurt Cobain en Nirvana. Op 18 november 1993 speelde Nirvana bij de opnames in New York bijna geen van hun eigen hits en vulde zij hun halve set met covers; iets wat ongehoord was in die tijd. Vijf maanden later zou Cobain op 27-jarige leeftijd overlijden.

Meat Puppets

Meat Puppets startte als punkrockband, maar stuurde al snel bij een liet ook country en psychedelische invloeden toe. In de tweede helft van de jaren ’80 kwam de band op toen ze samen met Hüsker Dü en Minutemen op het SST label van Black Flag zaten. Het album Meat Puppets II uit 1984 bevatte de door Nirvana gespeelde nummers en was het grootste succes tot nu toe. Het nieuwe album Dusty Notes is het eerste album in 26 jaar dat de band in originele bezetting opnam. Naast Nirvana was Meat Puppets tevens van grote invloed op bands als bands Soundgarden, Dinosaur Jr, Pavement, en Sublime.

Munky (support)

Munky, afkomstig uit het Ierse Dublin, produceert een volledig eigen sound die bestaat uit 70’s disco, 90’s grunge en moderne psychedelische muziek. De liveshows van dit viertal zijn strak, hard, funky, energiek en vooral memorabel.