MENU SLUIT
do 28.01.2016
The Masters of Mash-Ups's 10th anniversary

Memphis Maniacs

Niet te geloven maar toch waar: eind 2015 is het tien jaar geleden dat de eerste MEMPHIS MANIACS repetitie plaatsvond. Begin 2006 volgde het eerste optreden. Vandaar dat 2016 voor de band volledig in het teken zal staan van deze zeer bijzondere mijlpaal, en daar hoort natuurlijk een feestelijke jubileum-clubtour van de Masters of the Mash-Up bij!

Toen de band in haar beginfase muziek uit zeer verschillende genres en decennia combineerde, werd al snel duidelijk dat een paar mash-ups in de set het extreem goed deden bij het publiek. Aanvankelijk was de door voormalig bassist Larry Simmons geïntroduceerde mash-up, onderdeel van het concept, niet lang daarna wérd ’t het concept en de specialiteit van de MEMPHIS MANIACS. Een gouden combinatie van herkenning versus verrassing geserveerd binnen een hoogst ontvlambare performance.

De mannen had al heel wat meters gemaakt toen ze in 2011 op Noorderslag belanden waar hun showcase hoge ogen gooide en een verovering van het Nederlandse festivallandschap inluidde. Van Parkpop tot Dance Valley, van Oerol tot Valtifest, van Zwarte Cross tot Indian Summer, elk festival ging voor de bijl. Eind dat jaar volgde de eerste van inmiddels drie grotendeels uitverkochte clubtours en de indrukwekkende muzikale zegetocht van deze bijzondere formatie zonder album, label, of airplay, heeft sindsdien voortgeduurd in Nederland en inmiddels ook daarbuiten.

Tien jaar na de oprichting zijn de heren Maniacs here to stay en meer alive & kicking dan ooit! In de tussentijd is zowel de show als de muzikale inventiviteit tot grote hoogten gestegen. Tijdens deze jubileum-tour zal het jarige MEMPHIS MANIACS een overrompelende en sentimentele monster-show geven waarin huidige mash-ups, gloednieuwe mashups,vintage mash-ups en verbouwde oude mash-ups elkaar zullen afwisselen. Wees verstandig, smeer je keel, trek je dansschoenen aan en kom dit historische feest meevieren.