MENU SLUIT
za 10.06.2017
Singer-songwriter double-bill

Robin Borneman + Ian Fisher

Helaas kan het optreden van Mercy John op zaterdag 10 juni wegens overmacht niet doorgaan. Ian Fisher blijft wel gewoon op het programma staan, en niemand minder dan Robin Borneman zal Mercy John vervangen met een solo-optreden. Gekochte tickets blijven geldig, maar mochten mensen hun ticket willen retourneren, dan kan dat via info@luxorlive.nl.

Robin Borneman

Al jaren staat de Osse singer-songwriter Robin Borneman bekend als een grote belofte. Hij brak records bij platenzaak Kroese in Arnhem, speelde tot twee keer toe in een uitverkochte bovenzaal van Luxor Live en stal vele harten op festivals in het land.

Wat weinig mensen wisten, was dat Robin voor een miljoenenpubliek over de hele wereld speelt. Door een zelfgemaakt filmpje van een Tom Waits-cover dat hij op Youtube heeft gezet, werd hij uitgenodigd door het Trans-Siberian Orchestra om naar Amerika te vliegen en auditie te doen. Het gevolg was dat hij in arena’s en megafestivals speelde voor tienduizenden mensen per keer.

Nu lijkt het erop dat hij ook in eigen land een doorbraak zal beleven. Zijn nieuwe album Folklore II zal in oktober uitkomen op Kroese Records en gepresenteerd worden in Doornroosje. Tijdens die show zal hij groots uitpakken met zijn band, maar voor die tijd kun je hem dus ook al in zijn eentje aan het werk zien in onze bovenzaal. Wees erbij, want dit kon wel eens de laatste keer zijn dat je hem in zo’n intieme setting kunt aanschouwen..

Ian Fisher

Ian Fisher maakte in 2016 maar liefst twee topalbums. Met name zijn adembenemende Nero maakte op ons diepe indruk. Het album beschrijft een persoonlijke strijd met de liefde, het leven en ook met zichzelf. Het verhaal van Fisher is toch al opzienbarend: Hij leefde tot zijn 21e op een boerderij in Missouri, voordat hij naar Europa verhuisde. Tegenwoordig woont hij in Berlijn, maar hij is zo veel op reis dat zijn laatste album de veelzeggende titel Koffer heeft gekregen. Naar eigen zeggen schreef Fisher al meer dan duizend songs en heeft hij ook al meer dan duizend optredens op zijn naam staan. Dit is een fenomeen dat je gezien moet hebben.