MENU SLUIT
do 28.09.2017
Powerpop met folkinvloeden

Midas + Simon Keats

De Amsterdamse zanger/gitarist Midas begint op zijn twaalfde met het maken van muziek. Hij speelt in verschillende bands en stopt op zijn zestiende met school om zich volledig op muziek te richten. Een jaar later wordt hij aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zang en gitaar studeert en zijn diploma behaalt. Naast zijn studie speelt Midas in rockband The Fudge, waarmee hij een album uitbrengt en de publieksprijs binnen sleept bij De Grote Prijs van Nederland.

Na het uiteenvallen van the Fudge besluit Midas zich te concentreren op zijn solowerk. Hij verblijft een tijdje in Barcelona, New York, LA en Nashville en schrijft daar veel liedjes. Midas vindt zijn eigen geluid: powerpop met folkinvloeden. Terug in Nederland tourt hij met zijn nieuwe liedjes en nieuwe band met de Popronde door Nederland. JB Meijers en Ilse de Lange (The Common Linnets) horen zijn muziek en zijn zó enthousiast dat ze hem uitnodigen als special guest tijdens hun tour door Nederland eind 2015. In 2016 pakt Midas door met veel eigen optredens. Hij staat onder meer op Noorderslag, Pinkpop, Bospop en De Parade.

Eerder dit jaar stond hij ook al in Luxor Live als support-act bij Blaudzun.

Simon Keats

Support komt van Simon Keats (o.a. bekend als toetsenist van The Kik), onder dit pseudoniem maakt Paul Zoontjens prachtige folk liedjes in de geest van de Greenwich Village folk beweging in de jaren ’60.

Na zijn debuutalbum ‘Time’ in 2010 (dat meer dan 8000 keer gedownload werd) besloot de singer- songwriter een maand lang in Los Angeles te verblijven, om te kijken wat er muzikaal gebeuren kan. Over deze ervaring schreef hij een boek, genaamd ‘Mr. Nobody 370’ en nam de L.A. sessions op – opgenomen en geschreven in Los Angeles met verschillende artiesten en producers.

Na dit avontuur stortte hij zich volledig op zijn carrière met The Kik. Tot daar eind 2015 verandering in kwam. Hij vertrok naar New York om zijn ‘folky roots’ te vinden. Het gaf de aanzet tot het opnemen van een 2e album ‘Space’ dat in maart 2017 het licht zag via Excelsior i.s.m. Condor Records.