MENU SLUIT
wo 06.04.2022
Heimat Album Release

Miriam Moczko

Miriam Moczko presenteert haar debuutalbum Heimat in Luxor Live. Heimat is een melancholisch en hoopvol indie-folk album over haar familiegeschiedenis. Miriam maakt muziek als antwoord op de schoonheid en de pijn die zij in het leven tegenkomt. Met haar altviool en een minimaal gebruik van effecten creëert zij landschappen waar haar stem de luisteraar de weg wijst.

Miriam Moczko

Met Heimat verkent Miriam Moczko haar roots en in meer algemene zin; wat betekent het eigenlijk om je ergens thuis te voelen. De nummers zijn geïnspireerd door gevoelens, herinneringen aan gebeurtenissen, voorwerpen en plekken. “Heimat is een album over mijn familiegeschiedenis en die van mijn ouders en voorouders. Over onze wortels, die liggen in de provincie Opper-Silezië in Polen, dat voor WOII nog Duitsland was. Over het trauma van deze oorlog. Over de relatie met mijn ouders die vertrokken naar West-Duitsland. Opgroeien met en opgevoed worden door ouders met een andere moedertaal dan de mijne” vertelt Miriam.

Miriam Moczko is beïnvloed door singer/songwriters als Conor Oberst, Sharon Van Etten, Aldous Harding, Sufjan Stevens, Sophie Hunger, This is the Kit en Nadia Reid. Het album is geproduceerd door LAVALU en gemixt door de Berlijnse toonmeester Peter Schmidt (o.a. Peter Fox en Wallis Bird).

Aansluitend aan het optreden vind een gesprek plaats tussen Miriam, het publiek en moderator Angela Verkuijlen over de verschillende thematieken rondom het begrip Heimat.