MENU SLUIT
do 09.11.2017
Support: The Tambles

Mooon

MOOON zijn drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel die met een flinke dosis muziek de buurt onveilig maken. Met hun garageblues waarin diverse surf invloeden en een vleugje psychedelica te horen is zijn ze in drie jaar tijd uitgegroeid tot publiekslieveling op diverse festivals en de Popronde. De show in Luxor Live is onderdeel van de eerste clubtour die de band speelt.

Bandleden Tom de Jong (bas), Gijs de Jong (drums) en Timo van Lierop (gitaar) zijn nog hartstikke jong maar duidelijk muzikaal gevormd door de jaren ’60 en ’70. Blood, Sweat and Tears, Led Zeppelin, The Paul Butterfield Blues Band, Santana en Rory Gallagher zijn grote voorbeelden voor deze jongens. Dit jaar nog (6 oktober) wordt het debuutalbum Mooon’s Brew uitgebracht op Excelsior Recordings. Uiteraard staat hier ook de single Mary you Wanna op, de grootste hit van de band met inmiddels meer dan 70.000 views op Youtube.

The Tambles

Het oorspronkelijk geplande voorprogramma van Matthew Logan Vasquez kan helaas niet doorgaan. Wij denken een waardige vervanger gevonden te hebben in The Tambles die vaker samen met Mooon op pad gaan en muzikaal gezien goed op elkaar aansluiten. Vier energieke en veelbelovende muzikanten uit Gouda maken een combi van blues en rock. De bandnaam is geleend van een Creedence Clearwater Revival nummer (Ramble Tamble) en dat zegt genoeg.