MENU SLUIT
vr 15.09.2017
'A Good Day' EP-release

Morrès + Juneville

De EP-release van het Arnhems-Nijmeegse rocktrio Morrès, vormt de basis voor een mooie lokale double-bill, waarin zij worden bijgestaan door de Nijmeegse band Juneville.

Morrès

Morrès bestaat uit de ervaren musici Thomas Calis, Johan ‘basso’ Volman en Anco Koens. Het recept: een stevige en stuwende ritmesectie, gecompleteerd met krachtige vocalen en melodieuze gitaarlijnen. Melodische powerpop met veel energie en dynamiek; van stevige rocksongs tot breekbare ballads – met hier en daar wat jazzy invloeden. The Police meets Muse.

Opgericht in 2013 – toen nog een kwartet – werd de band in 2016 met de toetreding van drummer Thomas Calis definitief het rocktrio dat ze nu zijn. Er werd nieuwe muziek geschreven voor de opvolger van de eerste EP ‘Still’, wat heeft geresulteerd in de nieuwe EP ‘A Good Day’, die op deze avond wordt gepresenteerd in Luxor Live. Tegelijk met de EP zal de single ‘Once’ gelanceerd worden, compleet met een videoclip.

 

Juneville

De zeskoppige band Juneville bestaat naast zanger Pieter Nabbe, uit Gert-Jan Brust: bas, Thomas Calis; drums, Pieter Klaassen; leadgitaar, Bart Spierings; slaggitaar/backing vocals en Thomas Dessing: toetsen/backing vocals.

Pas op late leeftijd werd Pieter Nabbe gegrepen door het maken van muziek. In het najaar van 2014, hij was inmiddels de veertig gepasseerd, bracht hij in eigen beheer de EP ‘Take a Ride’ uit die in kleine kring veel lof oogstte en de aandacht opeiste van het Arnhemse label Kroese Records.

In 2016 verscheen het eerste volwaardige album ‘In the Garden’, een gedistingeerde plaat waarop de band zich met bloedmooie melodieën en subtiel raffinement schatplichtig toont aan Nick Lowe, Bryan Ferry, Richard Hawley en Nick Cave. Muziekmagazine Lust For Life noemde ‘In the Garden’ een: “droomdebuut”, en beloonde de plaat met een perfecte score van vijf sterren.

Momenteel wordt er gewerkt aan een opvolger, waarvan een aantal nieuwe nummers tijdens deze show ten doop worden gehouden.