MENU SLUIT
zo 19.06.2016
Hoe ver zou jij ’s nacht lopen uit angst voor geweld?

Nacht van de Vluchteling

Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem. Het is de eerste keer dat de Nacht van de Vluchteling een editie van Nijmegen naar Arnhem kent. Luxor Live is trots om deze editie de finish-locatie te mogen zijn.

Elk jaar laten deelnemers zich sponsoren voor een specifiek project. Dit jaar lopen we voor noodhulp aan de maar liefst 60 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. In 2016 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni en klinkt het startschot stipt middernacht op de startlocaties in zowel Rotterdam als Nijmegen.

Tussen 05:00 en 13:00 uur verwachten wij de lopers bij de finish. In Luxor Live staat de koffie en thee klaar en zijn er masseurs en EHBO-ers aanwezig die hulp kunnen bieden, daar waar nodig. De bar is geopend en er is gezond en lekker eten te koop voor de liefhebbers.

Uitgebreide informatie over alles omtrent de nacht vind je op de website van de organisatie https://www.nachtvandevluchteling.nl/