MENU SLUIT
vr 09.06.2023
Okesweer, De Materie en Van Troje

Nederrock aan de Rijn

Drie creatieve bands die allen resideren in Popcentrum Jacobiberg hebben hun passie voor Nederpop en -rockmuziek en de liefde voor eigen Nederlandstalige liedjes omgezet in een mini-festival! Het gaat om de bands De Materie, Okesweer en Van Troje. Zij spelen dampende en stampende Nederpop en -rock die het verdient om gespeeld te worden buiten de oefenruimte.

Nederrock aan de Rijn

De Materie en Okesweer speelden beiden al eens voor een uitverkochte bovenzaal van poppodium Luxor Live in Arnhem. Met Van Troje erbij, die stiekem ook al flink aan de weg timmert, willen de Arnhemse bands hun Nederpop en -rockmuziek graag naar de grote zaal van Luxor Live brengen. Want als je dan een festival in eigen stad organiseert, dan is alleen de grote zaal van Luxor Live groot genoeg voor die ambitie.

Okesweer

Okesweer speelt Nederlandstalige pop- en rockliedjes. De rode draad in de liedjes zijn de thema’s van de hedendaagse eind dertiger / begin veertiger die dicht tegen het echte leven van de bandleden aan schurken. Na een tijd covers te hebben gespeeld kwam het debuutalbum ‘Mannen van het bedreigde soort’ met eigen werk uit. In coronatijd werd een EP opgenomen die afgelopen jaar het licht zag.

De Materie

De Materie maakt al 15 jaar eigen, Nederlandstalige muziek en houdt zich muzikaal ergens op tussen bands als De Dijk, the Scene, Blof en Is ook schitterend. De band onderscheidt zich door eigenzinnige melodieën, vette gitaarriffs en typische jaren zeventig synths. Dit najaar verschijnt er een nieuw album!

Van Troje

De Arnhemse alternatieve rockband Van Troje speelt eigen Nederlandstalige rocknummers. Stevige liedjes die ook semi- akoestisch overeind blijven. Het viertal startte in 2021 en deelde in 2022 haar eerste nummers: ‘Onderweg’ en ‘Mooier met jou’ op de streamingsdiensten. Dit jaar zal de eerste EP verschijnen! Voor lefhebbers van bands als Van Dik Hout, De Dijk, The Scene, Tröckener Kecks en Gorki.

Presentatie van dit festival komt van Stadsdichter Jesse Laport!