MENU SLUIT
vr 23.02.2018
Album release. Support: Stark

Neuroot

De Arnhemse hardcore punkband Neuroot brengt 30 jaar na het verschijnen van hun laatste album een nieuw album uit. De release party is in Luxor Live!

De in 1982 opgerichte band staat bekend om hun heftige Dbeat-stijl met even heftige distorted bas-spel en toch relatieve ‘muzikale’ benadering; iets wat een dungezaaid kenmerk is binnen het genre. In 1983 brachten zij hun eerste album getiteld ‘Macht Kaputt Wass Euch Kaputt macht’ uit op muziekcassette. Deze in 2008 op vinyl heruitgegeven opnamen zorgden destijds voor goede recensies in Punkzines en leverden de band veel optredens in Nederland en Duitsland op. De in 1985 uitgebrachte opvolger ‘Right is Might’ werd internationaal geweldig ontvangen en geldt tot op de dag van vandaag als een van de beste Euro Hardcore Punk Klassiekers uit de ‘Golden age of Hardcore’.

In 1988 viel de band, die inmiddels vele verschillende bezettingen had gekend, uit elkaar. In 2012 komen onder andere Marcel en Edje, bandleden van het eerste uur, samen voor een bijdrage aan de verzamel-lp ‘Punk’s not Deaf’ die ook live in Paradiso gepresenteerd wordt. Deze reünie zorgt voor een herstart van de band en 30 jaar na de laatste release dus voor een nieuw album! In Luxor Live ben je welkom voor de release party van de met crowdfunding tot stand gekomen nieuwe lp ‘Obuy or Die’.

Stark

Stark is een hardcore punkband met roots in o.a. Arnhem. De band combineert de liefde voor punk, D-beat, hardcore, metal en punkrock in poeierharde nummers. Van hyper snel tot slepend sloom. Verwacht een energiek optreden en breng oordoppen mee… en misschien ook een helm.