MENU SLUIT
wo 17.08.2016
NJO Orkest o.l.v. Gwennolé Rufet

NJO Muziekzomer – Charlie Chaplin

In 2016 is het honderd jaar geleden dat Charlie Chaplin de Mutual Comedies creëerde; twaalf stomme films van precies twee filmspoelen lang. Bovendien wordt dit jaar de 80ste verjaardag van Carl Davis gevierd, die bij deze films geniale muziek voor klein orkest componeerde. Reden voor de NJO Muziekzomer om twee van deze Mutual Comedies met live-begeleiding in het programma op te nemen: One A.M. en The Immigrant.

In de Mutual Comedies neemt Charlie Chaplin op geheel eigen wijze verschillende maatschappelijke en intermenselijke problemen op de hak. Creaties uit de hoogtijdagen van de stomme film, die zelfs na honderd jaar nog nauwelijks aan actualiteit hebben ingeboet. Carl Davis, beroemd om zijn filmmuziek, componeerde bij de Mutual Comedies nieuwe muziek, die de timing van de films exact volgt en er daardoor een naadloos geheel mee vormt. Net als in de begintijd van de stomme film wordt de muziek live bij de films uitgevoerd. Nu echter niet meer door één improviserende pianist, maar door een klein orkest van het NJO. Om het programma helemaal compleet te maken worden er nog twee werken uit de tijd van de films ten gehore gebracht waarin Amerikaanse jazzinvloeden een belangrijke rol spelen: La création du Monde van Milhaud en Divertissement van Ibert. Een audiovisueel bijzonder goed gevulde avond, geschikt voor het hele gezin.

De première van dit bijzondere project zal plaatsvinden in Luxor Live, dat in 1917 als filmhuis werd geopend. Het mooie gebouw ademt de sfeer van de jaren waarin de film voor het eerst werd gedraaid!
Programma:
Milhaud – La Création du Monde
Chaplin & Davis – The Immigrant
Ibert – Divertissement
Chaplin & Davis – One A.M.

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u genieten van een gevarieerd buffet compleet met overheerlijk toetje. Het buffet voor deze voorstelling is volledig uitverkocht.

Voor het buffet gelden de volgende aanvangstijden:
18.15 uur – open
18.30 uur – buffet

Check voor meer informatie de website van het NJO

www.njo.nl