MENU SLUIT
za 05.08.2017
NJO Muziekzomer Gelderland 2017

NJO – Sprong en Akim Moiseenkov

Yung-Tuan Ku – percussie
Kirstine Lindemann – (bas)blokfluit
Akim Moiseenkov – compositie/instrumentalist

Het Taiwanees-Deense duo SPRONG staat garant voor een uitzonderlijke ervaring met hedendaagse muziek en lichamelijk spel. Hun nieuwste project Playground is een muziektheatrale beleving in de breedste zin van het woord. In samenwerking met performancekunstenaar en elektronischemuziek-specialist Akim Moiseenkov heeft het duo instrumentale speeltechnieken vertaald naar beweging in relatie tot licht en ruimte.

De nieuwe composities zijn gebaseerd op elektronische – maar met de hand bediende – instrumenten, die Moiseenkov zelf heeft ontwikkeld. Met deze nieuwe instrumenten, waarbij bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van vislijnen en hefbomen, heeft Moiseenkov een nieuwe taal van geluid en fysieke aspecten gecreëerd. De mooiste en opmerkelijkste klanken en bewegingen zijn het resultaat!

Programma:

SPRONG en Akim Moiseenkov – Zucht Lucht Klucht
Body – Circle of Solitude
SPRONG en Akim Moiseenkov – Het regent. Wij zitten binnen. Buiten regent het.
Hosokawa – Atem-Lied
Moiseenkov – Zie de wind waait door elektro
Räisänen – Stheno

NJO Muziekzomer

Dit concert is een onderdeel van de NJO Muziekzomer. De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het NJO: Nationaal Jeugd Orkest, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Jonge musici spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 60 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici blijft klassieke muziek jong, fris en spannend.