MENU SLUIT
vr 19.10.2018
The Daily Indie presents:

Nordmann

The Daily Indie en Luxor Live presenteren Nordmann

De Belgische band Nordmann haalt invloeden uit broeierige jazz, eigenzinnige rock-‘n-roll, expressionistische grooves en nachtelijk minimalisme. De heren hebben het explosieve potentieel van een furieuze rockband en wisselen van gedaante zoals de beste improviserende bands dat kunnen. Live brengen ze een sound vol verbeelding en suggestiviteit, spanning en ontlading; zoals in Luxor Live al te zien was op afgelopen editie van Donnerwetter Day.

Het in Gent gebaseerde Nordmann vond sinds z’n oprichting in 2012 een eigen plaats in een veranderd muzieklandschap waar rock en jazz prima samen gaan. Meteen prikkelde de band een nieuw, jong publiek dat hongerde naar vernieuwende geluiden en spannende combinaties. Hun succesvolle deelname aan enkele wedstrijden bevestigde dat, net als de ontvangst van hun titelloze EP (2014), debuutalbum Alarm! (2015) en het eind 2017 uitgekomen album The Boiling Ground.

Van repetitieve, stuwende wentelingen en manische, door liters espresso aangedreven uitspattingen tot elegante droompartijen en voortdurend van vorm veranderende soundscapes: The Boiling Ground werd een album waarin elke slag, kreet, grom en incisie z’n juiste plaats kreeg. Het stuwt Nordmann naar de voorste rangen van België ’s rijke, ronkende muziekscene en maakt duidelijk dat de band klaar is voor de volgende stap.