MENU SLUIT
vr 13.10.2017
Bossa Nova = Nouvelle Vague = New Wave

Nouvelle Vague

Het Franse collectief Nouvelle Vague brak ruim tien jaar geleden door met een even onverbiddelijk als geniaal succesrecept: new wave en punk-hits uit de jaren tachtig in een loungy bossa nova-jasje steken.

Het was voor sommige serieuze popliefhebbers even wennen om donkere nummers van Joy Division, Depeche Mode en The Sisters of Mercy gekreund te horen worden door een zwoele chanteuse op een Braziliaans ritme, maar Nouvelle Vague voert zijn muzikale verbouwingen zo goed uit dat zelfs de grootste cynicus al na vier maten om is. In september 2016 verscheen de EP Athol Brose, in november werd deze alweer opgevolgd door het album I Could Be Happy!

Nouvelle Vague heeft miljoenen platen verkocht, en onder andere gespeeld in de Royal Albert Hall in Londen, Olympia in Parijs en de Hollywood Bowl in LA.

Altoooooh!

Let op: als extraatje kan je na de show door blijven dansen┬ábij Altoooooh!┬áJe krijgt namelijk ook gratis toegang tot deze 80’s/90’s alternative party met dansvloerdwingende, brallerige, scheurende en piepende vlammers en bovenal, met een bescheiden protest naar de ver-mainstraiming van zielloze (indie) muziek. Dat wil je zeker niet missen!