MENU SLUIT
za 03.09.2016
Met o.a. Jellephant & the Phamtoms en Faarjam

Oexfest

Erik Oexman. Een parel in de Arnhemse muziekscene. Als drummer van Jellephant & the Phantoms en Faarjam vormt hij de hartslag van twee van de meest eigenzinnige en unieke bands die Arnhem rijk is. Om dat te vieren gaat het vanavond niet zozeer om de persoon Erik Oexman, maar wel om de muziek waaraan hij zich als muzikant heeft verbonden. Een gezellig feestje, waarbij ook een paar van zijn vrienden het podium zullen betreden.

Voordat Faarjam en Jellephant & the Phantoms beginnen, zal er namelijk een gelegenheidsformatie te horen zijn die zijn weerga niet kent. Uit zijn omvangrijke netwerk van Arnhemse muzikanten heeft Erik de meest onverwachte combinatie gemaakt, en het resultaat is dan ook naar verwachting verbluffend. Een beloning voor eenieder die er op tijd bij is.

Massoud Faarjam Saidi schrijft al jaren prachtige liedjes in het Perzisch. Hij is, samen met zijn drie bandleden die hem begeleiden, beter bekend als simpelweg Faarjam. In Arnhem en omgeving zijn de dromerige liedjes met poëtische teksten en onverwachte rafelranden al tijden een goedbewaard geheim, dat steeds publieker lijkt te worden. Ook landelijk zijn de eerste stappen gezet, getuige de uitzending van tv-programma Vrije Geluiden waarin Faarjam een prachtig optreden had.

Jellephant is zonder twijfel de Arnhemmer met het hoogste tempo. Meestal brengt hij minimaal twee albums per jaar uit, op wisselende geluidsdragers. Goed opletten dus, want meestal zijn die albums ook nog van hoge kwaliteit. Was het vorig jaar al prijs met bijvoorbeeld Trampoline Mind en Loom, dit voorjaar was het Kick The Swamp! dat een geluid liet horen dat doet denken aan acts als Ty Segall en The Brian Jonestown Massacre. Sixties garage dus, met een hoop fuzz, reverb en gruis. Live bijgestaan door the Phantoms.