MENU SLUIT
vr 31.01.2020
EP presentatie. Support: Featherweights

OJAM

De Arnhemse band OJAM probeert in hun muziek de traditie van de soul, funk en disco uit de 70’s en 80’s levend te houden én van deze tijd te maken! Ze zijn beïnvloed door artiesten zoals Chaka Khan, Prince, Earth Wind & Fire en door eigentijdse artiesten als Bruno Mars en Beyonce. Mede dankzij de donkere soulstem van leadzangeres Vivian Veronique weet de band echter een duidelijke eigen sound te creëren. In Luxor Live presenteren zij hun eerste EP!

OJAM

Bij de swingende en dansbare muziek hebben de teksten een hoog feelgood-gehalte; OJAM snijdt echter ook maatschappijkritische thema’s aan. De meeste songs zijn geschreven door zangeres Vivian Veronique en producer/drummer Raoul Soentken, die als leerling van Bruce Swedien, de technicus van o.a. Michael Jackson en Quincy Jones, de kneepjes van het vak leerde.

Featherweights

De Arnhemse hiphop-act Featherweights verzorgt het voorprogramma bij deze show. Het duo bestaat uit rapper Marwin Tyrone en producer Marten Vellema, die eerder samen actief waren in de band Potential Criminal. De twee heren noemen hun muziek ‘verfrissende nostalgie’, waarbij invloeden uit de wat meer alternatieve 90’s hiphop onmiskenbaar aanwezig zijn. Marwin kan je ook horen als gastrapper op de eerste single (RBF; met vette clip) van OJAM!