MENU SLUIT
zo 09.04.2017
Support: B & the Pack

Oliver Alexander

Oliver Alexander (Rotterdam, 1987) gaf zijn baan als Marketing Manager op om muzikant te worden. In 2013 rondde hij met het hoogst mogelijke cijfer (A) een opleiding Songwriting aan de Berklee College of Music in Boston af en bracht in april 2015 zijn langverwachte debuut-EP ‘Transmission’ uit. Met zijn 11-koppige band was hij vanaf dat moment overal te zien en te horen.

Net als zijn grote muzikale voorbeelden, waaronder Billy Joel en John Mayer, wil Oliver Alexander nieuwe genres en geluiden blijven verkennen zonder zijn roots te vergeten. Onversneden pop met jazz en soul invloeden. De single Horizon laat zijn veelzijdigheid als songwriter en kenmerkende stem optimaal horen. Deze single is een voorproefje van zijn debuutalbum, dat begin 2017 zal verschijnen. Arnhem maakte al kennis met hem op festival de Luie Hond. Met zijn mix van knallende popsongs en intieme luisterliedjes komt de nieuwe Oliver Alexander naar Luxor Live!

B & the Pack

B & The Pack is een project van de Arnhemse Bas Janssen en verzorgt deze avond het voorprogramma. De afgelopen 6 jaar was Bas de leadzanger van de new-vintage-soul band ‘Dear Mr Man’ waarmee hij al twee keer in een volle bovenzaal van Luxor Live stond. Samen met gitarist Niels Onstenk komt Bas met soulvolle pop-liedjes.