MENU SLUIT
za 09.12.2017
Luxor Night Live presents

Omar Souleyman

De Syrische zanger Omar Souleyman komt naar Luxor Live voor een exclusieve nachtshow! Een avondvullend programma waarin concert en club elkaar ontmoeten.

Omar Souleyman

De opvolger van het in 2015 verschenen Bahdeni Nami, To Syria, With Love markeert alweer Omar Souleyman’s derde studioalbum, hiermee slaat hij ten opzichte van zijn eerdere werk zowel muzikaal als tekstueel een nieuwe weg in en benadrukt nog meer de elektronische kant van zijn muziek. Politiek bewust buiten beschouwing latende, brengt Souleyman met voelbare pijn in het hart – gezien de huidige staat waarin Syrië verkeert – een persoonlijke ode aan zijn oorspronkelijke thuisland, hij legt daarbij de nadruk op de emotionele band die hij deelt met het land en haar bevolking.

“It’s been six years I’ve been away, and I’m tired of looking for home and asking about my loved ones. My soul is wounded and it’s like having dust in my eyes,” zingt Souleyman op het album, “We are in exile, and our nights are long. Our homeland is our only comfort. Life caused us so much pain —our wounds are too many and every wound calls out, ‘We miss Al-Jazira’.”

De gelaagde en complexe elektronische arrangementen van Hasan Alo worden gecomplementeerd door de poëtische teksten die Souleyman schreef met zijn vaste schrijfpartner Shawah Al Ahmad. Dabke en baladi stijlen vliegen je op medium tot hoge snelheid om de oren, terwijl Souleyman zijn verlangen naar een vreedzame natie bezingt.

Souleyman, die eerder al samenwerkte met Björk en Four Tet, begon zijn carrière als veel geboekte bruiloft zanger, het is ook in die hoedanigheid dat hij onder eigen beheer bijna 500 live albums uitbracht, voordat in 2011 de burgeroorlog uitbrak in Syrië. Souleyman verhuisde naar Turkije en bracht in 2013 Wenu Wenu uit onder het Ribbon/Domino label, alsmede de in 2015 verschenen opvolger Bahdeni Nami, beide werden over de gehele linie in de muziekpers bejubeld.

Hij vergrote zijn status als wereld- en elektronica icoon door internaIonaal een immense fanbase op te bouwen, dankzij optredens op vooraanstaande festivals als Glastonbury, Bonnaroo, Pitchfork Paris en Roskilde. In 2013 trad Souleyman op tijdens het Nobel Peace Prize Concert in Noorwegen en sindsdien is hij prominent actief voor de liefdadigheidsorganisatie ‘Our Heart Aches for Syria’, dat samenwerkt met Artsen Zonder Grenzen.

Woody & Rik Payne

Voor en na de show van Omar Souleyman zal er gedraaid worden door selectors/DJ’s die hun parels voor de dansvloer met ons delen. De Delftse boy wonder Woody én Rik Payne van het Arnhemse collectief Juxtapose draaien hierbij ieders een DJ set.

Kaartverkoop

De kaartverkoop start zaterdag 30 september om 10:00.

Regular: €17,50 (incl. fee)

Presented by: Luxor Night Live