MENU SLUIT
wo 22.11.2023
Exclusieve NL show

OOMPH!

De Duitse band OOMPH! staat al bijna drie decennia voor zelfvernieuwing, pionieren en ongebreidelde creativiteit. De groep wiens muziek was gebaseerd op EBM, rock en new wave, creëerde in de jaren 90 nogal nonchalant een nieuw subgenre (Neue Deutsche Härte) en was al crossover toen er nog geen crossover was. In Luxor Live speelt OOMPH! de enige Nederlandse show van deze tour!

OOMPH!

Inmiddels vele jaren later spreekt de band fans uit de meest uiteenlopende kampen aan en is vaste gast in de Duitse hitlijsten. In 2018 ontvingen ze voor het eerst platina voor hun album Wahrheit oder Pflight. OOMPH! maakt ironische, over-the-top, electro-metal, en snijdt, welbespraakt, zware thema’s aan; de band wordt niet voor niets gezien als voorloper van Rammstein. Op 8 september verschijnt het nieuwe album ‘Richter und Henker’ (Judge & Executioner) via Napalm Records, met daarop DER SCHULZ als nieuwe zanger! Deze sterke songwriter heeft precies het charisma, de uitstraling en het karakter waar leden CR4P en FLUX naar op zoek waren!

BÖSE FUCHS & SLY (support)

Het voorprogramma wordt verzorgt door BÖSE FUCHS & SLY, een Female Fronted Digital Metal duo uit Berlijn, dat bekend staat om hun energieke live shows en hun futuristische sound. Het duo bestaat uit Valeria Ereth, alias BÖSE FUCHS, ook bekend van haar populaire YouTube-covervideo’s van o.a. Rammstein, Eisbrecher en In This Moment, én Seline Hönig, alias SLY, een getalenteerde zangeres en creatieve geest.