MENU SLUIT
wo 22.11
Exclusieve NL show

OOMPH!

De Duitse band OOMPH! staat al bijna drie decennia voor zelfvernieuwing, pionieren en ongebreidelde creativiteit. De groep wiens muziek was gebaseerd op EBM, rock en new wave, creëerde in de jaren 90 nogal nonchalant een nieuw subgenre (Neue Deutsche Härte) en was al crossover toen er nog geen crossover was. In Luxor Live spelen zijn de enige Nederlandse show van deze tour!

OOMPH!

Inmiddels vele jaren later spreekt de muziek fans uit de meest uiteenlopende kampen aan, is de band vaste gast in de Duitse hitlijsten en ontvingen ze in 2018 voor het eerst platina voor hun album Wahrheit oder Pflight. Op hun dertiende album Ritual blijft alles anders en zijn de nummers zo intens, hard en donker als het in lange tijd niet is geweest. De band maakt over-the-top electro-metal songs, ironische nummers en snijdt, welbespraakt, zware thema’s aan. OOMPH! wordt niet voor niets gezien als voorloper van de band Rammstein.

BÖSE FUCHS & SLY (support)

Het voorprogramma wordt verzorgt door BÖSE FUCHS & SLY, een Female Fronted Digital Metal duo uit Berlijn, dat bekend staat om hun energieke live shows en hun futuristische sound. Het duo bestaat uit Valeria Ereth, alias BÖSE FUCHS, ook bekend van haar populaire YouTube-covervideo’s van o.a. Rammstein, Eisbrecher en In This Moment, én Seline Hönig, alias SLY, een getalenteerde zangeres en creatieve geest.