MENU SLUIT
vr 21.12.2018
Van Balkan tot Gypsy en keihard feesten!

Ooostblok

De in bontjassen gehulde negen-koppige band Ooostblok komt all the way uut Hengelooo naar Arnhem om de tent af te breken. Ze brengen een extreem dansbare mix van Balkan en Gypsy, met als uitgangspunt keihard feesten!

Ooostblok

Een muzikale afsluiter voor een festival, met als missie het publiek nog een laatste keer uit hun plaat laten gaan. Met die insteek ontstond bij generaal Lodovik het idee om een Balkan band op te richten, zo veel zijn er namelijk niet in Nederland. Ooostblok bestaat uit negen bevriende muziekfanaten, allen afkomstig uit het bruisende Hengelo. Als de bandleden denken aan Balkan muziek, dan denken ze aan feest.

In eerste instantie begonnen ze met het repeteren van covers uit het voor veel Nederlanders nog wat onbekende muziekgenre. Uiteindelijk besloten ze zelf de muzikale pen op te pakken en aan het schrijven te gaan. Het resultaat is een mengeling van Ooost-Europese dansmuziek, met nadruk op de blazers en een flinke beat. De als quasi maffioso uitziende bandleden spelen live al net zo sensationeel als ze eruitzien. Je kan simpelweg niet naar Ooostblok kijken en dan niet dansen!