MENU SLUIT
di 07.06.2016

Open avond Jacobiberg Popschool

De pop- en rocksterren in spé van de Popschool van Popcentrum Jacobiberg presenteren dit jaar gedurende 2 avonden waar ze aan gewerkt hebben.

Op 7 juni vinden de bandpresentaties plaats in de bovenzaal van Luxor Live samen met enkele gitaar- en zangleerlingen.

Sinds 2015 spelen alle leerlingen die op dinsdag les hebben, automatisch in een band. Naast hun reguliere instrumentles krijgen ze een uur per 2 weken samenspelles. Deze popschoolbands hebben vanavond hun allereerste optreden, en meteen in de bovenzaal van Luxor! Hun begeleiders zijn niemand minder dan Kees Lewiszong (Navarone), Fabian Kraal (landmark 105) en Erik Harbers (Automatic Sam). Ook zullen de gitaarleerlingen van Cyril Whistler in bandverband een echte rockshow weggeven.

Op woensdag 8 juni vindt de tweede open avond op Popcentrum Jacobiberg zelf plaats. Daar zullen zang, piano, drum en gitaarleerlingen presenteren. Tijdens de open avonden zijn veel docenten aanwezig. Natuurlijk is dit een ideaal moment om eens even te kletsen met één van de docenten.

De Jacobiberg Popschool is al meer dan tien jaar een begrip in Arnhem met name door haar hedendaagse aanpak. Je krijgt geen stoffige theorie of klassieke les maar we werken met de muziekstijl die jij zelf wilt leren. Wil je gitaar leren spelen omdat je van de Foo Fighters en John Mayer houdt? Dan beginnen we natuurlijk niet met een klassieke Spaanse akoestische gitaar, maar meteen met de elektrische gitaar. Samen met je docent bespreek je met welk materiaal je aan de slag wilt. Maar als je juist meer wil weten over muziektheorie of notenschrift dan kan dat natuurlijk ook.
De docenten aan de Popschool spelen over het algemeen veel live in bands. Zo speelt gitaardocent Vedran in De Staat en Kees in Navarone, zijn drumdocenten Jusso en Fabian regelmatig te vinden op de nationale podia, zingt zangdocente Lienke als achtergrondzangeres bij Kenny B. en heeft gitaardocent Cyril vorig jaar  een rock-opera uitgebracht.

Locatie dinsdag: Luxor Live, bovenzaal
Locatie woensdag: Popcentrum Jacobiberg aan de Thomas á Kempislaan 15 Arnhem.