MENU SLUIT
ma 10.04.2023
#47

Paasconcerten

Op tweede paasdag, dit jaar op 10 april, vindt het gratis toegankelijke festival van Jacobiberg voor de 47ste keer plaats. Het langstlopende popfestival van Arnhem neemt dit jaar weer het hele pand van Luxor Live over! Vanaf 14.00 uur kun je gratis genieten van acts uit Arnhem en omstreken. De line-up zal traditiegetrouw bestaan uit een paasbeste afspiegeling van wat er op muzikaal gebied bruist bij Popcentrum Jacobiberg en daarbuiten. Van rock tot hiphop, van pop tot punk: ontdek het allemaal tijdens de Paasconcerten.

Paasconcerten

LINE-UP

Contraire

Contraire is een indie/elektronische popband. Het viertal klinkt innemend maar hoopvol door een verfijnde mix van organische en elektronische instrumenten. Centraal staat de even energiek als kwetsbare zang, omringd door oorwurm-baslijnen, vintage synthesizers en een mix van drums en samples. Liedjes over eenzaamheid, feestvreugde, verdwalen en in vrijheid je levenspad uittekenen. Na hun eerste singles en liveshows afgelopen jaar, volgt in maart hun nieuwste single Clear Sky, in combinatie met een mini tour door Nederland.

Greenstone

Greenstone is een instrumentale stonerrockband en bestaat uit Chris Ariëns (drums), Michael Crooijmans (basgitaar) en Kaj Heesakkers (gitaar). Ze mixen snelle en zware riffs met ruimtelijke elementen en psychedelische vibes. Vier jaar geleden kwam hun debuut EP Triglaw uit en maart 2023 nemen ze hun tweede EP The Rise of Rysy op.

Money M.G. Speed

Na een machtige winterslaap trekt de vierkoppige honingbeer Money M.G. Speed de muzikale onderwereld van Arnhem weer in, met een nieuwe EP onder de arm. Nieuwe plaat, nieuwe drummer, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Jarenlang heeft dit licht ontvlambare mengsel van indie en punk kunnen fermenteren in het pikkedonker en in het diepste geheim. Het sap is dik, de tijd is rijp. Eindelijk te checken bij de Paasconcerten!

Vantablack

Vantablack is een nieuwe band van Arnhemse bodem met leden van Liwet’s Eye en En Vélo. Deze bands hebben als oudgedienden binnen de Arnhemse rockscene de nodige podiumervaring op hun naam staan. Vantablack komt met hun eigen mix van new wave, synthpop en progressieve rock. Dit voorjaar komen hun eerste singles uit!

ZOOK

Ook Jacobiberg residents ZOOK gaan spelen bij de Paasconcerten. ZOOK is een independent elektronisch duo uit in Arnhem. Door elementen van verschillende genres en stijlen te verkennen transformeert ZOOK hun akoestische benadering van muziek in een omgeving van elektronische klanken en improvisatie. Het duo richt zich op het ontwikkelen van hun teksten en muziek, waarbij ze het geluid van zang en drums combineren om hun gedeelde geluid live en in het moment te creëren.

Adje van het Padje

Adje van het Padje pakt met zijn ludieke Nederlandstalige raps, energie en positieve houding elk publiek in. Zodra hij het podium bestormt is het gedaan met de rust. Met zijn positieve houding en felgekleurde outfits claimt hij iedere millimeter van het podium. Met een ongekende dosis energie pompt AVHP scherpe humor, prikkende zelfspot, beukende beats en pompende bassen de zaal in!

FAVST

FAVST is het cynische maar humoristische alter ego van muzikant en filmmaker Marie-Anne Faustinelli. Haar beats zijn onheilspellend en dansbaar, haar teksten zijn maatschappijkritisch en letterlijk. Met haar Nederlandstalige electropop wil ze tegengas geven aan het snelle wegwerpbestaan.

La Ratte

La Ratte is een rauwe, ongepolijste mix van Rhythm & Blues en Rootsrock. Harm, Jochem en Nikolas halen inspiratie uit de energie van Texas Blues, hypnotiserende Mississippi Hill Country groove en de aanstekelijkheid van Louisiana Swamp Pop. La Ratte zet een vuige en knallende show neer die diep geworteld is in de Amerikaanse roots muziek.

Maui Malini

Maui Malini is een Nederlandstalige soulband met een jazzy pop-rock sfeer, opgebouwd rond frontvrouw Maui Pracht. Invloeden komen overal vandaan, van Selah Sue tot Doe Maar en van Typhoon tot Curtis Mayfield.

Ojam

De Arnhemse producer Raoul Soentken leerde van Bruce Swedien, (Recording Engineer van Quincy Jones en Michael Jackson), de kneepjes van het vak en vond in zangeres Vivian Veronique het laatste puzzelstukje voor de disco en funkproducties die uiteindelijk in de band OJAM zouden resulteren. De muziek van de band werd internationaal opgepikt en al meerdere keren geremixed door mastermixer Ben Liebrand!

Ooostblok

De negenkoppige band Ooostblok maakt een mengeling van Ooost-Europese dansmuziek, met nadruk op de blazers en een flinke beat. Ooit begonnen met covers van befaamde Balkan-muzikanten, heeft de band uit Hengelo inmiddels een respectabel eigen repertoire, dat bestaat uit onwijs dansbare nummers met moddervette beats. Je kan simpelweg niet naar Ooostblok kijken en dan niet dansen!

Smoking Alaska

De muziek van Smoking Alaska is een mix van dynamische, melancholische indierock, geïnspireerd door bands als Nothing But Thieves en Cage The Elephant. Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem werken samen om een licht te schijnen op thema’s zoals eenzaamheid en afscheid nemen.

SVAUN

SVAUN is te omschrijven als een uit de hand gelopen solo-project van Sven Janssen. Geïnspireerd door zandstormen en de Palm Desert Scene zet deze rockformatie een muur van geluid neer waar moeilijk aan te ontkomen valt. Denk aan stonerrock met een sexy randje; de eerste EP is klaar en gaat spoedig het licht zien.

Wasted Youth Club (Host)

De host van dit jaar zijn de boys van Wasted Youth Club; een vierkoppige Arnhemse Garageband. Geïnspireerd door bands als Fidlar, Together Pangea, Ty Segall en Bass Drum of Death maken ze muziek die klinkt zoals je vette hap smaakt als je een borreltje teveel op hebt: vies lekker. Steek je huiswerk in de fik, gooi je baas van het balkon en schreeuw mee met nummers pakkender dan je lokale clublied. Wasted Youth Club is voor iedereen met een hartslag die wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur. De rest is ook welkom. Vorig jaar speelden ze op de Paasconcerten, dit jaar voor het eerst als host!