MENU SLUIT
ma 13.04.2020

Paasconcerten #45

Dit evenement is afgelast als gevolg van de op 23 maart 2020 door het kabinet aangekondigde extra verlening van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.


 

Op tweede paasdag, dit jaar op 13 april, vindt het gratis toegankelijke Jacobibergse festival voor de 45ste keer plaats en net als vorig jaar neemt het langstlopende popfestival van Arnhem heel Luxor Live over!

Paasconcerten
Het programma is traditiegetrouw weer een paasbeste afspiegeling van wat er muzikaal bruist bij Popcentrum Jacobiberg en daarbuiten. Je kan los op punk- en rockbands in de bovenzaal, singer-songwriters, producers en dj’s vinden in de kelder van Luxor Live, springen op de beste lokale pop- en rockhelden in de grote zaal, als een dol konijn de dansvloer claimen én je hoeft tussen alle muzikale traktaties door niet naar huis want we bieden ook wat te knagen aan voor tussendoor.

Host AVHP
Met een flinke dosis ongekende energie, humor en zelfspot zal de 45e editie van de Paasconcerten dit jaar worden gehost door Adje van het Padje! (Voormalig Swagless). Met zijn felgekleurde kapsel en outfit claimt hij iedere millimeter van het podium. Met zijn teksten slaagt hij erin iedereen te inspireren om zichzelf te blijven en daar gaat hij ons deze avond ook van overtuigen als host van de 45e Paasconcerten!

PLANK Podium
Dit jaar voegen we het PLANK Podium toe aan de Paasconcerten. Dit podium zal worden gehost door het Arnhemse popplatform PLANK. PLANK gaat voor connectie en zichtbaarheid tussen muzikanten en alle andere actievelingen in onze popscene. Deze avond zal er een bonte mix aan acts te zien zijn op het PLANK podium.

Programma

AVHP
De host van deze dag staat bekend om zijn ludieke woordgebruik en interactie met het publiek. Naast een mix van rap en beukende beats met pompende bassen levert hij een ongekende dosis energie, humor en zelfspot.

Baskar
De vier leden van Baskar maken een broeierige mix van instrumentale funk, afrobeat, psychedelica en een sporadische vleug experimentele jazz. Zelf omschrijven ze hun muziek als ‘instrumentale space funk’. Denk aan Medeski Martin & Wood, Fela Kuti en Budos Band.

Chauffeur
Deze tweemansformatie komt met een mengeling van post-hardcore, emo, punk, alternative en noise en bracht vorig jaar hun eerste EP uit. Ze hebben niet meer nodig dan een stem, bas en drums voor dynamische tracks.

Fuzzboar
Fuzzboar is een vierkoppige heavy, stoner psych rockband uit Arnhem. Ze begonnen hun muzikale reis in 2016 en de optredens slaan sindsdien in als een bom. De band speelde onlangs nog in het voorprogramma van Black Burned Limp tijdens de release van hun eerste album.

Kurt’s Dustere Schlager Show
Kurt’s düstere Schlager Show is een projekt van Einfach Kurt waarin het trio, deze keer geholpen door Jet Verkade (viool) en Stefan Kollee (gitaar), bekende Duitse Schlagers naar hun eigen donkere hand hebben gezet. Het geheel is een dampende, naar zwavel ruikende show waar stijlen als rock, gypsyswing, country, blues en balkan elkaar in hoog tempo afwisselen. En dit alles in een gitzwart fluwelen Duits jasje.

LOLA Peters
Lola Peters is een 19-jarige zangeres uit Arnhem. Afgelopen Juli bracht ze haar eerste single ‘White Noise’ uit en in oktober kwam haar tweede single ‘Nothingness’ uit op Spotify. Haar muziek gaat van elektropop naar jazzy akoestische liedjes. Met haar kalmerende stem wil ze mensen meenemen in haar verhalen.

Marise
De 18-jarige Marise won al diverse grote prijzen bij verschillende singer-songwriter competities. Ze zingt pakkende of humorvolle teksten en begeleidt zichzelf op piano of gitaar.  Ze was al te bewonderen in het Amsterdams Concertgebouw en op festivals als Lowlands tot Mañana Mañana.

Okesweer
Deze Arnhemse band speelt Nederlandstalige pop en rockliedjes. De rode draad in de liedjes zijn de thema’s van de hedendaagse eind dertiger/begin veertiger; kortom liedjes die dicht tegen het echte leven van de bandleden aanschurken. De als coverband begonnen groep presenteerde onlangs hun debuut EP met eigen werk in een uitverkochte bovenzaal van Luxor Live.

Sledeon
Fan van bands als Nightwish en Epica? Dan ben je aan het juiste adres bij Sledeon. De band creëert symfonische metal met zware riffs, grote orkestraties en krachtige vocalen. De bezetting is onlangs uitgebreid met Stijn Welp voor toetsen en extra gitaren.

Smal Water
Vuige dixie delta country blues. Dat is wat dit duo maakt. Intens, en met heel veel lol. Teksten in hun moerstaal over ongepolijste zaken; liefde, angst, feesten en alleen zijn. De rauwe stem van de voetstampende Smal op zijn brullende snaren. Water met zijn opzwepende ritme en euforische melodieën. Dans, drink, lach en huil met ze mee.

The Hubschrauber
De Nijmeegse band, The Hubschrauber, maakt melancholische, eigenzinnige alternative met invloeden van Sparklehorse, Radiohead, dEUS en The National. Met inmiddels al twee albums op het CV. Persoonlijke thema’s over de liefde worden gekoppeld aan maatschappelijke en politieke observaties.

The Moon
Het Arnhemse The Moon is geïnspireerd 80’s new wave en geeft er vervolgens dat punk’ish randje à la The Wipers aan. De muziek van hun EP Daysleeper heeft iets herkenbaars en verrassends. Up-tempo en catchy, soms droevig en dansbaar.

Wasted Youth Club
Het Arnhemse Wasted Youth Club is geïnspireerd door de slechtste garage- en indierock van de afgelopen 30 jaar en klinkt zoals je vette hap smaakt als je dronken bent: vies lekker. Steek je huiswerk in de fik, gooi je baas van het balkon en schreeuw mee met nummers pakkender dan je lokale clublied.