MENU SLUIT
zo 13.08.2017
Met Figures of the Fox, Retro Society en The Uppertones

Park Open

Park Open is al meer dan 25 jaar één groot zomers feestje. Dertien zondagen lang een gratis toegankelijk, zomers openluchtconcert op de Ronde Weide in het Arnhemse Park Sonsbeek. Van 14.00 – 18.00 uur kan je luisteren naar verrassende en diverse muziek, heerlijk eten en drinken en op je kleedje chillen in het gras!

Programma 13 augustus: Figures of the Fox, Retro Society en The Uppertones

Figures of The Fox

De Figures of The Fox is een pop rock band die energieke en uplifting songs maakt. Met invloeden van funk en hip hop is dansbaarheid de hoofdzaak. De teksten gaan over hedendaagse gebeurtenissen en hebben een humoristisch randje. Het viertal is gevormd in Arnhem en daarmee is de Ronde Weide een thuiswedstijd.

Retro Society

Een andere Arnhemse band die wij verwelkomen is Retro Society, bestaande uit Philip Kars, Manou Hell, Tijn Peppelman, Teun van der Maarel en Tom Bruins. Op 30 mei 2015 wisten zij bij de showcase van PopSport Gelderland zowel de publieksprijs als de prijs voor het landelijke traject van PopSport in de wacht te slepen. Het gevolg was een hoop extra optredens en coaching.
Ondanks het korte bestaan heeft de band al verschillende gigs gehad in onder andere Arnhem, Nijmegen en Amsterdam. Daarnaast speelde het vijftal op 28 september 2015 in Tivoli Vredenburg, op het NFF Junior Kalveren Gala. Momenteel zijn ze hard bezig met het schrijven van hun debuut EP en laten ze graag al wat muziek horen op de Ronde Weide.

The Uppertones

The Uppertones is een ijzersterk trio dat met trombone, zang, piano en drums de Jamaicaanse ’50s sound een nieuw leven geeft. Verwacht Jamaican boogie, calypso en mento gemixt met een flinke dosis swing. Sinds de oprichting van de band begin 2016 hebben The Uppertones er al zo’n 100 shows er op zitten. Hoogtepunten waren Festival Mundial, Oerol, MadNes, Mighty Sounds (CHZ) en London International Ska Festival (UK). Komend jaar zitten ze ook zeker niet stil want er staat onder andere een nieuw album en een tour door de VS op de planning. Wat 13 augustus op de Ronde Weide betreft, vergeet je dansschoenen niet want de sound van deze mannen zorgt direct voor een bruisend feest. The Uppertones zijn niet te stoppen, maar jij straks ook niet!