MENU SLUIT
zo 11.06.2017
Living Room Heroes + Matt Winson + Darlyn

Park Open

Living Room Heroes
De band Living Room Heroes uit Nijmegen begon als singer/songwriter duo maar bestaat inmiddels uit vier muzikanten die samen twee EP’s hebben uitgebracht in 2013 en 2014. In september 2016 werd hun eerste volledige album ”Days Well Spent’ gereleased, waarbij de band ge├»nspireerd is geraakt door The Wood Brothers, Amos Lee en Ben Harper. Wij gaan samen genieten en luisteren naar de warme, soulvolle en ontspannen muziek van Living Room Heroes. Dat is pas een Day Well Spent!

Matt Winson
De Nederlands/Letse band Matt Winson maakt maakt eigenzinnige, catchy folkliedjes die doen denken aan de muziek van Patrick Winson, Bon Iver en Fleet Foxes. De meerstemmige muziek wordt begeleid door een diverse mix van instrumenten, waaronder banjo, trompet en mandoline. Met de debuut-EP ‘Glowing Eyes’ in 2015 volgde een internationale tour. Vervolgens werd er in 2016 een contract getekend bij V2 Records (o.a. Mumford & Sons en Blaudzun) en werd het debuutalbum Woodfalls opgenomen die begin 2017 verscheen. Het zijn merendeels ingetogen nummers en mooie, vele meerstemmige zangpartijen die de Ronde Weide gaan vullen.

Darlyn
De muzikale ‘revivalists’ van Darlyn maken traditionele Folk en Americana met eindeloos krachtige energie, waarmee ze hun publiek voor zich winnen. De band begon als duo in kroegjes het repertoire van hun helden te spelen, maar muzikale krachten zijn nu verenigt in een onderscheidend en internationaal geluid. Dit geluid werd voor het eerst vastgelegd op de in 2015 verschenen EP ‘Fallow Land’. De single ‘Stepping Stone’ zorgde in 2016 echter voor een enorme boost. In de muziek is een rauwe en rootsy sound terug te horen en de meerstemmige zang van Darlyn weet luisteraars te boeien en overtuigen, zowel in intieme liedjes als de meer dynamische songs. Wat je bij ons op de Ronde Weide kunt verwachten? Opzwepende, vrolijke maar tekstueel doorwrochte roots music. ‘Raw, rootsy and free’ noemt Darlyn het zelf.