MENU SLUIT
zo 30.07.2017
Met Smoking Alaska, Backgammon Music en The Dawn Brothers

Park Open

Park Open is al meer dan 25 jaar één groot zomers feestje. Dertien zondagen lang een gratis toegankelijk, zomers openluchtconcert op de Ronde Weide in het Arnhemse Park Sonsbeek. Van 14.00 – 18.00 uur kan je luisteren naar verassende en diverse muziek, heerlijk eten en drinken en op je kleedje chillen in het gras!

Programma 30 juli: met Smoking Alaska, Backgammon Music en The Dawn Brothers!

Smoking Alaska

Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. Het viertal, waarvan de muziek wordt omschreven als indie/alternatieve rock, is al meer dan 4 jaar actief en heeft nu al een flink repertoire achter de hand. Op 30 juli laat de band dit repertoire graag aan jullie horen op de Ronde Weide!

Backgammon

Ook wordt de Ronde Weide gevuld met wat luisterrock van de Ermelose indierock band Backgammon. Backgammon blaast op geheel eigen wijze de klassieke rock nieuw leven in. Neil Young, Tom Petty en de gebroeders Gallagher zijn grote inspiratiebronnen voor de band. Vorig jaar speelde de band zich naar de finale van de Grote Prijs van Nederland waarna een debuutalbum werd uitgebracht. Nadat deze twee dromen zijn uitgekomen is de band klaar om nog meer dromen te realiseren!

The Dawn Brothers

De band heet dan wel The Dawn Brothers, maar het zijn geen bloedverwanten. Wel zijn het broeders in de rock & roll die geïnspireerd zijn geraakt door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding. De band brengt pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuut album Stayin’ Out Late rijden de Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture”.