MENU SLUIT
zo 28.08.2016
Met deze zondag Zitakula, Thaiti & Tightropes!

Park Open @ de Ronde Weide

Park Open is al meer dan 25 jaar één groot zomers feestje. Dertien zondagen lang een gratis toegankelijk, zomers openluchtconcert op de Ronde Weide in het Arnhemse Park Sonsbeek. Van 14.00 – 18.00 uur kan je luisteren naar verassende en diverse muziek, heerlijk eten en drinken en op je kleedje chillen in het gras!

Programma 28 augustus: Zitakula, Thaiti & Tightropes

Aan alle mooie dingen komt een eind. Zo ook aan Park Open 2016. Mooie dingen verdienen mooie eindes, en dit gaat er zeker eentje worden!

Zitakula is een afrofunk-experiment met vele wortels. In september 2013 begonnen leden van nu-jazz kwartet Odd One Out met een boel andere muzikanten een nieuw project: Zitakula. Na wat schuiven in de bezetting stond er een flinke band van negen man, met minstens even veel muzikale roots. Zitakula maakte snel naam als hard-working band die met de talloze optredens een steeds duidelijker gezicht kreeg: hypnotische ritmes en een strakke show, harde breaks en veel improvisatie waar ieder bandlid zijn eigen ingrediënten aan toevoegt: funk, jazz, samba, rock, blues, hip hop en soul.

Thaïti is een dansbare indiepop-formatie met invloeden uit de R&B, 80’s disco en tropische worldbeat. Bewapend met percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves streeft zij ernaar elk podium om te toveren tot een gran fiesta! De body bouncing, ass shaking en de songs over de gouden jeugd gaan de weide laten dansen!

Na de 150 verpletterende shows die ze in twee jaar tijd gaven, is duidelijk dat de Tightropes ambities hebben. Van jazz tot harde rock en van klassiek tot punk, uit alle genres haalden de muzikanten wel iets. Deze mannen weten hoe ze denderende drums, stuwende bassen en jankende gitaren moeten mixen tot een eigen geluid, dat even nostalgisch als eigentijds klinkt.

Jullie moeten de hele dag kunnen genieten van toffe muziek. Daarom draait DJ Tin Wish wat leuke plaatjes tussen de bandjes door! Deejay Tin Wish Tin is al een decennia lang een begrip in de ska scene in Europa. Zijn grote liefde ska/rocksteady heeft hij al laten horen in bijna alle zalen in Nederland. Ook festivals als Lowlands en Zwarte Cross staan in zijn lijst. De collectie van Tin Wish Tin is gaandeweg de jaren uitgebreid met soul, jazz en rhythm & blues. Als dat niet dansen wordt!

Bereikbaarheid:
Park Open wordt georganiseerd midden in het prachtige Park Sonsbeek nabij het centrum van Arnhem. Zowel vanaf het centraal station als vanaf de winkels in Klarendal en de binnenstad is het goed te lopen en te fietsen. Dat is dan ook de belangrijkste tip; kom niet met de auto. De bus stopt trouwens ook om de hoek, kijk voor de juiste tijden op 9292.nl.