MENU SLUIT
zo 12.06.2016
Met deze zondag de Arnhemse muziekdag ism Popcentrum Jacobiberg

Park Open @ de Ronde Weide

Park Open is al meer dan 25 jaar één groot zomers feestje. Dertien zondagen lang een gratis toegankelijk, zomers openluchtconcert op de Ronde Weide in het Arnhemse Park Sonsbeek. Van 14.00 – 18.00 uur kan je luisteren naar verassende en diverse muziek, heerlijk eten en drinken en op je kleedje chillen in het gras!

Zondag 12 juni viert Park Sonsbeek de Arnhemse muziekdag en Park Open doet mee in samenwerking met Popcentrum Jacobiberg en veel goede, Arnhemse, muziek!

Programma 12 juni: Madagaskar, Liwit’s Eye, Faarjam & Catch!

Park Open verwelkomd het nieuwe indie pop collectief Madagaskar, bestaande uit singer/songwriter Miriam Moczko met Matthijs Barnhoorn (Sue the Night), Tim Coehoorn (Nausica), Leon Schmitz (Tommy Ebben), Remco van Zandvoort (Tommy Ebben) en Kai Liebrand (Projekt Rakija). Op zowel muzikaal als persoonlijk vlak voelt de band goed. Met superintieme liedjes op de piano en liedjes met meer dimensie – waarbij het samen spelen en samen delen centraal staat – weet Madagaskar een toffe perfomance neer te zetten. Daarmee is Madagaskar klaar voor de volgende stappen. Naast de EP release tour “New Habits” door Nederland en Duitsland, gaat Madagaskar begin 2016 de oefenruimte in om aan nieuw materiaal te werken voor het debuut album.

De vierkoppige Arnhemse Indierock band Liwet’s Eye zijn vaste gasten van Park Open die ervoor zorgen dat 12 juni een groot feestje wordt. Met invloeden van de Arctic Monkeys, The Whitest Boy Alive en Satellite Stories, zorgt Liwet’s Eye voor opzwepende muziek. De energieke gitaarriffs, funky basloopjes en opzwepende drums geven je de adrenalineboost waar je heupen oncontroleerbaar van heen en waar gaan schudden. Daarnaast weet Liwet’s Eye met melodieuze teksten zowel een traan als een glimlach op je gezicht te toveren. Dit al, maakt de ‘Awesome Indie Sound’!

Ook komt Faarjam naar de Ronde Weide, bestaande uit Frontman Massoud Faarjam Saidi en partner-in-crime Erik Oexman. Samen maken ze poëtische wereldmuziek over iets dat is achtergebleven.
De teksten van de liedjes zijn bewerkingen van de gedichten van de in 2004 overleden Perzische dichter Hossein Panahi. De rustgevende en dromerige liedjes gaan over het verlangen naar de kindertijd en de nutteloosheid van het bestaan. Kortom: Faarjam zorgt voor een bijzondere beleving op de Ronde Weide, waarbij je gerust – met je ogen dicht – achterover kunt gaan liggen op een superzacht kleedje.

De Arnhemse muziekdag wordt geopend door de Jacobiberg popschool band Catch!

Programma overige zondagen:
19.06 Amariszi, Sensi Simon and His Brother & Terra Volta
26.06 De Raad van Toezicht (3 sets!) & Nankosoul
03.07 Boss Capone, Doghouse Rose & Faya Allstars
10.07 The Hillbilly Moon Explosion, Electric Company & Lazy
17.07 Verse Ital, Rapha Pico & e.a.
24.07 Thijs Boontjes, Krankland & The Hubschrauber
31.07 De Nachtdienst, Altijd Onderweg & Oostcoast
07.08 Gemma Ray, Belle of Louisville & Sinner and the Songfighter
14.08 Bohemian Betyars, Resistanzen2 & Mizrakh
21.08 Andy Frasco, Stadt & Eva Almagor
28.08 Zitakula, Thaiti & Tightropes

Kijk voor meer informatie op de website van Park Open.

Bereikbaarheid:
Park Open wordt georganiseerd midden in het prachtige Park Sonsbeek nabij het centrum van Arnhem. Zowel vanaf het centraal station als vanaf de winkels in Klarendal en de binnenstad is het goed te lopen en te fietsen. Dat is dan ook de belangrijkste tip; kom niet met de auto. De bus stopt trouwens ook om de hoek, kijk voor de juiste tijden op 9292.nl.