MENU SLUIT
zo 03.07.2016
Met deze zondag Boss Capone, Doghouse Rose & Faya Allstars!

Park Open @ de Ronde Weide

Park Open is al meer dan 25 jaar één groot zomers feestje. Dertien zondagen lang een gratis toegankelijk, zomers openluchtconcert op de Ronde Weide in het Arnhemse Park Sonsbeek. Van 14.00 – 18.00 uur kan je luisteren naar verassende en diverse muziek, heerlijk eten en drinken en op je kleedje chillen in het gras!

Programma 3 juli: Boss Capone, Doghouse Rose & Faya Allstars

Boss Capone weet met de band als geen ander hoe ze een dampende liveshow kunnen neerzetten en voelen zich in deze setting helemaal in hun element. Dit deden ze afgelopen jaren al volop met tours door Europa en optredens op Zwarte Cross, MadNes en het legendarische This Is Ska Festival. Deze zwaargewichten uit de reggae- en ska-scene staan klaar om alle podia en festivals van Europa te bestormen. Daarbij heeft Boss Capone maar één doel voor ogen: de alom geliefde ‘old school’ reggae nieuw leven in blazen.

Doghouse Rose is de naam en ze luisteren menig publiek daar in het land boven Amerika op met Country Rockabilly. Deze band uit Southwest Ontario speelt een eclectische mix van Rockabilly, Americana en Outlaw Country. Buiten hun eigen nummers brengen ze ook nummers van Johnny Cash en Denver, Elvis en etc. Kortom een Fender Telecaster geluid met de snikkende, ontroerende, dynamische en uptempo vocalen van Sara Beth en de roffels en poundin’drums.

De Amsterdamse Faya Allstars bezorgt de luisteraar Jamaican jazz en feestelijke skamuziek, waarmee iedere zaal wordt omgetoverd tot een grote dansende menigte. Een kleurrijk en opgewekt geluid dat wordt gespeeld door ervaren muzikanten die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend, in bands als The Toasters, Mr Review, Rotterdam Ska Jazz Foundation, Mdungu, Jah6 en Ziggy.
Jullie moeten de hele dag kunnen genieten van toffe muziek. Daarom draait DJ Tin Wish wat leuke plaatjes tussen de bandjes door! Deejay Tin Wish Tin is al een decennia lang een begrip in de ska scene in Europa. Zijn grote liefde ska/rocksteady heeft hij al laten horen in bijna alle zalen in Nederland. Ook festivals als Lowlands en Zwarte Cross staan in zijn lijst. De collectie van Tin Wish Tin is gaandeweg de jaren uitgebreid met soul, jazz en rhythm & blues. Als dat niet dansen wordt!

Programma overige zondagen:
10.07 The Hillbilly Moon Explosion, Electric Company & Lazy
17.07 Verse Ital, Rapha Pico & e.a.
24.07 Thijs Boontjes, Krankland & The Hubschrauber
31.07 De Nachtdienst, Altijd Onderweg & Oostcoast
07.08 Gemma Ray, Belle of Louisville & Sinner and the Songfighter
14.08 Bohemian Betyars, Resistanzen2 & Mizrakh
21.08 Andy Frasco, Stadt & Eva Almagor
28.08 Zitakula, Thaiti & Tightropes

Kijk voor meer informatie op de website van Park Open.

Bereikbaarheid:
Park Open wordt georganiseerd midden in het prachtige Park Sonsbeek nabij het centrum van Arnhem. Zowel vanaf het centraal station als vanaf de winkels in Klarendal en de binnenstad is het goed te lopen en te fietsen. Dat is dan ook de belangrijkste tip; kom niet met de auto. De bus stopt trouwens ook om de hoek, kijk voor de juiste tijden op 9292.nl.