MENU SLUIT
zo 24.07.2016
Met deze zondag Thijs Boontjes, Krankland & The Hubschrauber!

Park Open @ de Ronde Weide

Park Open is al meer dan 25 jaar één groot zomers feestje. Dertien zondagen lang een gratis toegankelijk, zomers openluchtconcert op de Ronde Weide in het Arnhemse Park Sonsbeek. Van 14.00 – 18.00 uur kan je luisteren naar verassende en diverse muziek, heerlijk eten en drinken en op je kleedje chillen in het gras!

Programma 24 juli: Thijs Boontjes, Krankland & The Hubschrauber

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest is een rockband van het funky soort. Wat Thijs Boontjes Dans- en Showorkest boven het maaiveld doet uitstijgen is de voertaal, dat is namelijk hun moerstaal. Bandnaam en songtekst getuigen van gevoel voor humor. Maar vergis je niet, er wordt serieus goed gespeeld en de tekst is grappig maar ook geïnspireerd. Vergelijken is moeilijk want zo’n orkest als dat van Thijs Boontjes hadden we nog niet, maar stel je iets voor als een kruising tussen Sven Hammond Soul en Bram Vermeulen.

Krankland is een enkele reis door het muzikale DNA van Thomas Werbrouck (Little Trouble Kids), met het kompas gericht op grote songwriters zoals Elliott Smith, Leonard Cohen, Neil Young, Nick Cave en Tom Waits. Klankexperiment reizen hand in hand met intieme, breekbare songmaterie. Dit is het poëtische en muzikale bezinksel van een tropenjaar, een neerslag van hoogtes en laagtes en van zelftwijfel vs. zelfvertrouwen.

Elektronische, marcherende strijdliederen worden bij The Hubschrauber afgewisseld met euforische en dromerige composities, die weer uitmonden in explosies van gitaargeweld en synthesizers. Dit alles wordt door het aanwezige Jeff Buckley-esque stemgeluid en Kashmir-achtige gitaarlijnen tot een geheel eigen stijl versmolten.

Programma overige zondagen:
31.07 De Nachtdienst, Altijd Onderweg & Oostcoast
07.08 Gemma Ray, Belle of Louisville & Sinner and the Songfighter
14.08 Bohemian Betyars, Resistanzen2 & Mizrakh
21.08 Andy Frasco, Stadt & Eva Almagor
28.08 Zitakula, Thaiti & Tightropes

Kijk voor meer informatie op de website van Park Open.

Bereikbaarheid:
Park Open wordt georganiseerd midden in het prachtige Park Sonsbeek nabij het centrum van Arnhem. Zowel vanaf het centraal station als vanaf de winkels in Klarendal en de binnenstad is het goed te lopen en te fietsen. Dat is dan ook de belangrijkste tip; kom niet met de auto. De bus stopt trouwens ook om de hoek, kijk voor de juiste tijden op 9292.nl.