MENU SLUIT
zo 04.06.2017
Alaskans + Aidan & The Wild + Mamihlapinatapai

Park open

Alaskans
De band is in 2013 gestart, in oktober 2015 liet Alaskans haar debuut-EP horen in een uitverkocht Luxor Live en op 4 juni 2017 staan ze op de Ronde Weide. Geïnspireerd door bands als The National en Kings of Leon laat de vier-koppige band Alaskans toegankelijke indie-rock horen. Met de oprechte, soms wat rauwe en soms wat meer ingetogen nummers baant Alaskans zich een weg naar je gevoel om zelfs op een warme Park Open zondag voor kippenvel te zorgen.

Aidan & The Wild
Muzikant Aidan (Diederik van Brandt), geboren in Muiden en opgegroeid in Eindhoven, ontpopte zich toen hij in 2014 de talentenwedstrijd Kunstbende Brabant won. Hij speelde solo of met begeleiders tijdens onder andere het Naked Song Festival en de 3voor12 clubavond. Uiteindelijk vond hij de ideale begeleiders waarmee Aidan & The Wild compleet werd. In januari presenteerde de band de EP ‘lliad’ die bestaat uit nummers die voor een deel geworteld zijn in folk, maar ook pyschedelische blues en americana zijn inspiratiebronnen. Daarbij wordt het complete spectrum aan dynamiek benut: van fluisterzachte luisterliedjes tot groots opgezette songs. Bij vlagen virtuoos, op momenten psychedelisch of dansbaar.

Mamihlapinatapai
De 8-koppige band ontstond in 2014 toen de Spaanse jeugdvrienden Luciano Verala en Fernan Mejuto elkaar in Den Haag weer tegenkwamen. Hun warmbloedige achtergrond uiten zij sindsdien in Mamihlapinatapai. Niet alleen bestaat de band uit acht koppen en heel veel lettergrepen, ook laten ze met extatische energie en explosieve overtuiging een mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia horen. Denk daarbij aan een Spaanse cocktail de fiesta met ingrediënten van Manu Chao, Che Sudaka, TenTemPiés en Mala Vita. In februari lanceerde de band het debuutalbum ‘Camino Del Sol’. Het album herbergt alles wat de band op het podium brengt: passie, vurige zang, aanstekelijke ritmes en de warmte van de zon. Een zonnige zondag bij ons op de Ronde Weide wordt het dus gegarandeerd.